Scandal la dezbaterea bugetului în comisii. Deputat PSD: „Aţi luat bănuți de la copii”

Dată publicare: 27-02-2021 19:53
Dată actualizare: 27-02-2021 20:05


S-a lăsat cu hărmălaie în comisii, în ultima zi de dezbatere a proiectului de buget. Parlamentarii Puterii au respins toate amendamentele depuse de Opoziție. Deficitul nu poate depăși 7,1 procente, după cum a anunțat premierul Florin Cîțu.

Iar votarea modului în care vor fi cheltuiți banii în 2021 a ținut cont de acest aspect.
Florin Roman, deputat PNL: „Atât sunteţi de nerușinați după ce aţi vorbit atâta să nu daţi dreptul şi altuia? Doamna ministru, haita sare pentru că aţi avut curaj să vă băgaţi în pensii speciale!! Hărmălaie în sală şi Daniel Ghiţă-PSD zice că el nu e haita"

Totul a pornit de la reproșurile pe care PSD i le aduce ministrului Muncii. Nemulțumiți că propunerile lor de a mări pensiile şi alocaţiile pentru copii nu sunt aprobate de coaliţia de guvernare, social-democraţii au sărit la ceartă.


Viorica Sandu, deputat PSD: „Aţi luat bănuți de la copii. De ce aţi furat de la copii?"

Raluca Turcan: „Să fie primită încă o jignire în plus, m-am obişnuit la câte am primit."

Dan Vîlceanu, deputat PNL: „Îmi cer eu scuze în numele tuturor bărbaţilor faţă de doamna ministru. Domnilor colegi de la PSD, aveţi ghinion. Că există internet. Astea nu-s întrebări, astea-s răsteli, răcneli."

Amendamentele depuse de PSD au fost respinse rapid, în cazul ministerului Muncii. Scandalul dintre parlamentari s-a mutat la Finanțe.

Simona Bucura Oprescu, deputat PSD: „Nu, nu schimbaţi regulile în timpul jocului, nu profitați că sunteţi preşedinte de şedinţă”
Bogdan Huțucă:Ba fix asta am de gând să fac"

După trei zile de dezbateri în comisii, discuţiile sunt departe de a se fi terminat.

Pentru prima dată, parlamentarii puterii au respins absolut toate amendamentele depuse la buget, inclusiv unul de la UDMR partener de guvernare, astfel încât să nu fie depăşit deficitul bugetar. Ca atare, social democraţii sunt hotărați să-şi reia propunerile cu acelaşi aplomb şi în plenul reunit. Săptămâna viitoare, timp de două zile, bugetul ajunge în faţa tuturor parlamentarilor şi abia marţi va fi dat votul final.