A cazut in gol dupa 35 de ore de amenintari. Mama care intrase in depresie dupa moartea fiicei si-a pus capat zilelor
Dupa 35 de ore petrecute pe acoperisul unui bloc de opt etaje de pe Calea Victoriei, o femeie a decis sa isi puna capat zilelor.
UPDATE: Reprezentantii Ambulantei Bucuresti au declarat, pentru Adevarul, ca pompierii ISU Bucuresti nu au in dotare plase si perne cu care sa atenueze caderea celor care se arunca in gol. In cele din urma, autoritatile au adus o perna gonflabila, special pentru acest caz, tocmai din Arges. Insa inainte ca pompierii sa apuce sa umfle perna, femeia s-a aruncat de pe bloc.
"In momentul in care ne pregateam sa o umflam, echipa de negociatori a spus sa incetam orice demers pentru ca femeia incepuse sa se agite", sustin reprezentantii ISU.
Mai mult, nu exista nicio garantie ca o perna gonflabila i-ar fi salvat viata femeii. Pompierii spun ca o persoana care cade in gol pe o saltea de la o inaltime atat de mare este aruncata cu putere langa perna gonflabila si ca s-au inregistrat multe cazuri in care oamenii au murit sau au ramas invalizi.
Singura varianta ramanea, astfel, ca echipa de negociatori sa reuseasca sa o convinga pe femeie sa renunte la gestul ei disperat. In zadar au incercat sa comunice cu ea, in tot acest timp: psihologi, politisti si apropiati. Femeia suferea cumplit, dupa ce si-a pierdut fiica, bolnava de cancer.
Misiunea negociatorilor de la Politia Capitalei a inceput inca de joi dimineata, pentru ca de atunci femeia s-a urcat pe acoperisul blocului.
Joi nu protesta si, ceea ce este mai grav, nu vorbea cu nimeni. Femeia a stat in aceeasi pozitie toata ziua, cu genunchii usor flexati si se misca de pe un picior pe altul.
Sus au urcat joi si negociatorii, dar femeia nu a vrut sa coopereze cu ei. Si sotul ei a incercat sa o convinga sa renunte la acest gest disperat. Desi in timpul discutiei cu negociatorii femeia a mai facut, joi, cativa pasi in spate, ea a revenit ulterior pe marginea acoperisului.
Procedura spune clar ca, in cazuri de acest gen, cand au de a face cu un om cu o stare psihica alterata, autoritatile nu au voie sa se apropie sau sa faca gesturi bruste sau care sa poata fi interpretat drept agresiv, intrucat persoana respectiva se poate dezechilibra sau poate lua o decizie necumpatata, sub presiune.
Locatarii spun ca aceasta lucra de mai mult timp ca femeie de serviciu in bloc si ca nu au avut niciodata probleme cu ea. Totusi, femeia ar fi intrat in depresie acum doi ani, cand fetita ei, pe care o crescuse singura, ar fi murit de cancer. Altii spun ca ar fi avut probleme cu administratorul blocului, care nu i-ar fi platit salariul.
Imagini de joi cu protestul femeii