Felix Tataru, consultant in campaniile lui Iohannis si Basescu, audiat la DNA. Ce apare in declaratiile denuntatorilor
Felix Tataru, consultant in campaniile electorale ale lui Klaus Iohannis si Traian Basescu, a venit, miercuri, la Directia Nationala Anticoruptie.
El a fost audiat ca martor in dosarul "Gala Bute". Intrebat, la intrarea in sediul DNA, daca va da declaratii in dosarul "Gala Bute", Felix Tataru a spus ca a primit un mesaj in care era anuntat sa se prezinte pentru a fi audiat ca martor.
"Eu sunt obisnuit cu atatea prostii care se spun despre noi si despre mine in campania electorala, incat asta mi se pare ... Da, si? Vad titluri de genul 'Felix Tataru a luat spaga'. De ce as lua eu spaga? Lucrez undeva, am de facut ceva cuiva? Eu lucrez la firma mea, care-i a mea. De ce sa iau spaga? Eu iau banii pe firma. Nu, nu inteleg..." - dupa ce a iesit de la audieri.
Intrebat de jurnalisti daca este afectat de aceasta audiere, Tataru a raspuns afirmativ: "Da, sigur ca da. Cel putin stiu ca mama m-a sunat ingrijorata, da? Cum sa nu te afecteze. Sa fii la DNA.."
Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, numele lui Felix Tataru, directorul agentiei de publicitate GMP, unul dintre cei care au facut strategia din campania electorala a lui Klaus Iohannis din 2014 si, anterior, l-a ajutat pe Traian Basescu sa castige alegerile prezidentiale si cele pentru Primaria Capitalei din 2000, ar aparea in documentele din dosarul "Gala Bute", in care este arestata Elena Udrea. Conform unor informatii aparute in presa, Ana Maria Topoliceanu ar fi aratat, in denuntul sau, ca sume de bani de la Elena Udrea ar fi ajuns si la Felix Tataru.
Fosta sefa a Companiei Nationale de Investitii si prietena a Elenei Udrea este cea care a pomenit numele omului de afaceri Felix Tataru intr-o discutie inregistrata cu Tudor Breazu.
Directorul agentiei de publicitate GMP Felix Tataru a fost consultant in peste 20 de campanii electorale, nationale si locale, numai pentru candidati si partide de dreapta.
In dosarul "Gala Bute", Elena Udrea a fost arestata preventiv in 25 februarie, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) a emis pe numele ei mandat de arestare preventiva pentru 30 de zile. Decizia nu este definitiva, contestatia Elenei Udrea urmand sa se judece in 5 martie, tot la instanta suprema.
Mandatul de arestare a fost emis pentru: infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului a contractelor incheiate de Termogaz Company SA cu UAT Cavnic si UAT Borsec; infractiunea de luare de mita in legatura cu platile efectuate de Compania Nationala de Investitii catre SC Consmin SA; infractiunea de luare de mita in legatura cu finantarea de catre MDRT a contractelor incheiate de Termogaz Company SA si SC Kranz Eurocenter SRL cu UAT Lupeni si UAT Petrosani; infractiunea de abuz in serviciu, in legatura cu organizarea "Galei Bute", se arata in decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie.
Totodata, instanta a respins propunerea DNA in cazul Elenei Udrea in ce priveste acuzatiile de tentativa la infractiunea de folosire de documente ori declaratii false, inexacte sau incomplete pentru obtinerea pe nedrept de fonduri din bugetul Uniunii Europene si infractiunea de folosire a influentei in scopul obtinerii de foloase necuvenite.
Sursa: Mediafax, Pro TV
Etichete: justitie, dna, gala bute, coruptie,
Dată publicare:
04-03-2015 10:32