Fata de la tara, admisa la cel mai bun liceu din Romania. Ce medie de admitere a avut adolescenta de 15 ani din Teleorman

Dată publicare: 01-08-2015 10:06
Dată actualizare: 04-08-2015 08:10


Delia Neacsu adevarul

Delia Marianina Neacsu din satul Ciurari, Teleorman, este unul dintre elevii romani care au demontat mitul educatiei slabe de la tara. Delia a luat 9,85 la Evaluarea Nationala si a intrat la Colegiul National „Gheorghe Lazar“ din Capitala.

Delia Marianina Neacsu este o adolescenta de 15 ani din satul Ciurari, comuna Gratia, judetul Teleorman, adica exact judetul cu rata cea mai mica de promovare a Evaluarii Nationale (67%). Ea a absolvit scoala gimnaziala cu media 9,90, iar la examenul de Evaluare Nationala a luat 10 la matematica si 9,70 la limba si literatura romana.

Cu media de admitere la liceu 9,86, ea a reusit sa intre la Colegiul National „Gheorghe Lazar“ din Capitala, care anul acesta s-a situat pe primul loc in topul liceelor din tara dupa ultima medie de admitere, alaturi de Colegiul National „Sfantul Sava“ tot din Bucuresti (ultima medie la ambele licee a fost 9,65).

Citeste mai multe despre povestea Deliei pe adevarul.ro!

 

Sursa: adevarul.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO