A scris o lucrare de 10 la Bacalaureat, dar a fost notata cu 1. Cum s-a produs eroarea uriasa la un liceu din Alba

Dată publicare: 09-07-2015 22:01
Dată actualizare: 12-07-2015 02:43


rezultate bacalaureat 2015

O eleva a unui liceu din orasul Cugir a fost notata eronat la Bacalaureat cu nota 1,00 la proba de matematica de catre profesorii corectori din Sibiu, in conditiile in care lucrarea acesteia a fost de 10,00.

Seful Inspectoratului Scolar Judetean Alba, Marcela Daramus, a declarat joi, pentru AGERPRES, ca a fost informata despre aceasta situatie, afirmand ca, din pacate, a avut loc o eroare regretabila, probabil cauzata de oboseala.

Marcela Daramus a explicat ca profesorii din Sibiu care au corectat lucrarea elevei din Cugir au notat corect in borderou, respectiv cu 10,00, dar la trecerea in borderoul electronic s-a facut o greseala, aparand doar nota 1,00.

Dupa afisarea rezultatelor, atat eleva, una dintre cele mai bune din liceul sau, cat si profesorii sai au sesizat Comisia de Bacalaureat din Cugir, ulterior profesorii din Sibiu facand modificarea de rigoare, fiind anuntate in acest sens atat ISJ Alba, cat si ministerul de resort. In consecinta, fata nu a mai fost nevoita sa depuna contestatie. Eleva, absolventa a colegiului Tehnic 'I.D. Lazarescu', a obtinut in final media 9,11 la Bacalaureat.

Procentul de promovabilitate a examenului de Bacalaureat a fost in Alba de 74,24%, in crestere cu peste 5% fata de anul trecut, trei fete, eleve la licee din Sebes si Alba Iulia, obtinand media 10.

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO