Majestatea sa Margareta, custodele coroanei, însoțită de principele Radu și principesa Sofia, a întreprins o călătorie simbolică, cu trenul regal, pentru a sărbători Ziua Regalității și a Independenței.

Trenul pornit din București a oprit la Ploiești, Buzău, Brăila și Galați, unde a fost așteptat de sute de oameni.

Toți cei veniți să întâmpine familia regală la Ploiești și-au amintit cu bucurie de regele Mihai.

Tudor Constantin: „Un om bun, blând, sociabil, adică îi plăcea să stea cu oamenii de rând.”

Doru Gogulancea: „Garoafa înseamnă regalitate, înseamnă o eleganță și înseamnă în primul rând respectul pentru familia regală a României.”

Cum au venit îmbrăcați mai mulți tineri la Buzău 

Ceferist de 47 de ani, Gheorghe Fluieran este însoțitorul trenului regal.

Gheorghe Fluieran: „Bineînțeles, la mine e în sânge regalitatea. Trenul este fabricat în Italia în 1928, a venit în țară, a călătorit cu el regele Carol, regele Mihai, Gheorghiu-Dej pe vremea lui Ceaușescu.”

La Buzău, membrii familei regale au fost primiți cu pâine și sare și s-au întreținut câteva minute cu mulțimea adunată.

Mai mulți tineri au venit îmbrăcați cu uniforme din perioada Primului Război Mondial.

Atelierul reginei Elisabeta și dormitorul regelui Mihai pot fi acum vizitate la Castelul Peleș

La Castelul Peleș, simbol al regalității, se redeschid, după nouă ani, ușile apartamentelor de la etajul doi. Atelierul reginei Elisabeta, dar și dormitorul regelui Mihai pot fi acum vizitate, alături de alte 13 încăperi în care au fost găzduiți, printre alții, George Enescu și Vasile Alecsandri.

Gabriela Dascălu. purtătorul de cuvânt al Muzeului Național Peleș: „Oglinda din cristal venețian care amplifică compoziția spațiului este încadrată de un arbore din lemn de tei sculptat și aurit, care practic este arborele vieții.”

Corina Dumitrache, muzeograf: „Pe biroul din lemn de brad vopsit alb pe lângă mapa din piele presată și serviciul din bronz aurit e o fotografie cu portretul reginei Maria alături de nepotul său Mihai.”

Un tur complet al muzeului Peleș, ce include și aceste camere, costă 150 de lei.