Cati angajati de la stat au absolvit “Universitatea SRL”. M. Educatiei cere evaluarea diplomelor
Scandalul diplomelor false, descoperite de Stirile ProTV la Compania Nationala de Drumuri, nu a ramas fara urmari.
Economista care a fost angajata pe baza unui act eliberat de Universitatea fantoma "Tehno-economia Europeana" a fost retrogradata, pentru ca s-a dovedit ca nu are studii superioare.
Intre timp, Ministrul Educatiei cere tuturor institutiilor statului sa ia masuri acolo unde angajarea functionarilor s-a bazat pe diplome false.
Alegeri 2024
05:30
LIVE TEXT | Alegerile Parlamentare 2024 în diaspora. S-au deschis urnele pentru românii din străinătate
20:47
PSD a solicitat BEC renumărarea voturilor în prezența jurnaliștilor și observatorilor: „Este nevoie de transparenţă totală”
20:45
Decizia BEC după ce USR a cerut să se renunțe la renumărarea voturilor din primul tur al prezidențialelor
20:34
FRF, mesaj pentru români înainte de alegerile parlamentare: "Avem șansa să inspirăm din nou Europa!" | VIDEO
Toate diplomele eliberate de Universitatea "Tehno-economia Europeana" sunt false, pentru ca nu sunt recunoscute de stat, anunta Ministerul Educatiei.
In cazul economistei Gabriela Oprea, de la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri, falsa diploma a costat-o functia pe care o detinea.
"Am verificat cazul doamnei Oprea, diploma sa nu era recunoscuta, asa ca am retrogradat-o din functia de economist pentru ca nu avea decat studii medii. Voi lua masurile administrative impotriva celor care au facut angajarea, insa se pare ca acestia nu mai sunt de mult in companie", a declarat Mircea Pop, directorul CNADNR.
Chiar daca acestia nu mai sunt in CNADR, in arhive au ramas adresele trimise de Ministerul Educatiei care demonstreaza ca doamna Oprea nu ar fi putut ocupa nici macar o zi postul de economist pentru ca a absolvit o universitate nerecunoscuta de stat.
"Sunt economist trecut in cartea de munca de cand am absolvit aceasta facultate. Sunt multi, cel putin promotia 2004, n-am auzit pe nimeni sa aiba probleme. Eu am facut cursuri la Institutul Bancar Roman cu diploma asta", a marturisit Gabriela Oprea, economist CNADNR
Oficialii de la Educatie spun ca diplomele eliberate de firma "Universitatea Internationala Deschisa Tehnoeconomia Europeana" nu sunt recunoscute de stat pentru ca SRL-ul condus de Bogdan Dumitrascu nu s-a supus niciodata unei proceduri de acreditare din partea Ministerului Educatiei.
Respectiva institutie functioneaza dupa propriile reguli si tipareste propriile acte. Ceea ce e inacceptabil intr-un stat european.
Practic, doar politia si justitia pot inchide aceasta auto-proclamata universitate, sustine Ministerul Educatiei.
Intre timp, fabrica de diplome din Bucuresti continua sa recruteze studenti.
Taxa ceruta e de 330 de euro pentru un an de studii, iar specializarile propuse sunt Dreptul, Economia si Contabilitatea, toate la fara freceventa, la distanta sau prin corespondenta.
Firma lui Bogdan Dumitrascu invoca in favoarea sa o autorizatie acordata printr-o sentinta civila de Judecatoria Sectorului 2 in 1991.
In acea perioada instantele de judecata erau singurele care puteau acredita facultati, insa din '93 a aparut legea invatamantului, in baza careia institutiile de invatamant superior au fost reevaluate si acreditate.
Cu toate acestea, tentativele autoritatilor de a inchide aceasta firma au esuat de fiecare data pana acum.