Zeci de politisti, banuiti ca s-au angajat cu diplome false de bacalaureat

Ultima actualizare: 05-09-2012 06:45

UPDATE: Zeci de politisti de frontiera din Vaslui sunt banuiti de sefii lor ca n-au mai mult de 8 clase, dar s-au angajat cu diplome false de bacalaureat. In cateva cazuri, agentii au pus in dosare documente false obtinute de la o scoala din Chisinau.

Problema este ca institutia de peste Prut este doar gimnaziu.

Totul a inceput in 2006, cand granicerii s-au transformat in politisti de frontiera. Ca sa fie preluati de noua structura au fost rugati sa aduca la dosar diploma de bacalaureat. Iar cine n-a avut-o, s-a descurcat cum a putut.

In timpul unui control obisnuit, un functionar de la minister a descoperit o diploma de bacalaureat care i-a trezit suspiciuni. Era de la o scoala din Chisinau in registrele careia, insa, numele politistului de frontiera nu aparea.

Cativa politisti de frontiera au demisionat sub diferite pretexte cand a inceput ancheta, desi sustineau ca sunt cu liceul in regula.

Patru dintre politistii de frontiera care s-au angajat cu diplome false de bacalaureat au fost condamnati deja pentru fals si au primit inchisoare cu suspendare.
 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO