Expozitie dedicata Holocaustului, disparuta misterios dintr-o statie de metrou din Romania

Dată publicare: 18-06-2011 16:31
Dată actualizare: 18-10-2012 05:45
Sursa: Jerusalem Post


expozitie la metrou

Jumatate de expozitie de fotografie este de negasit dupa ce a fost facuta publica in statia de metrou Piata Unirii din Capitala. Comunitatea evreiasca este ingrijorata, deoarece este a doua oara cand se petrece un astfel de incident, la cateva zile.

Mai intai a fost data jos de pe pereti expozitia de fotografie a jurnalistului Emil Rennert. La cateva zile distanta, fotograful israelian Shani Bar-On a constata ca o parte din expozitia sa este de negasit. Fotografiile erau despre viata evreilor din Romania si despre marturiile Holocaustului.

12 din cele 24 de panouri expuse in statia de metrou Piata Unirii au fost cel mai probabil furate, scrie Jerusalem Post.

Ambasada Romaniei in Israel a declarat, despre primul incident de acest fel avut loc la inceputul saptamanii, ca cei care se ocupa de curatenia zonei, au dat jos din greseala panourile cu pricina si ca nu ar fi fost vorba despre un act de anti-semitism.

Intre timp, fotografii Bar-On si Rennert au refacut printurile si le-au expus din nou in Piata Unirii, miercuri. Pana vineri, jumatate dintre ele disparusera.

Ambasada noastra din Israel a declarat ca autoritatile investigheaza incidentul.

Sursa: Jerusalem Post,


VIDEO PROTVPLUS.RO