Anchetă la Spitalul de Arși. Unul din minerii răniți la Uricani ar fi murit din cauza bacteriilor intraspitalicești


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Joi 09 Noiembrie 2017 11:16
Categorie: Stiri actuale

Inspecția sanitară a descins la Spitalul de Chirurgie Plastică, Reparatorie și Arsuri. Totul după moartea unui miner care a fost rănit săptămâna trecută, la Uricani.

Sunt acuzații grave, că victima ar fi fost infectată cu două bacterii puternice în spital și s-a prăpădit. Conducerea instituției a refuzat să comenteze subiectul.

Minerul a fost internat în secția de terapie intensivă a Spitalului de Arși 10 zile. Avea răni pe 40% din suprafață corpului și îi erau afectate grav căile respiratorii. Joi, inima lui s-a oprit.

Moartea minerului l-a indignat pe președintele Asociației pentru Protecția Pacienților, care susține că nu rănile l-au ucis, ci microbii rezistenți la medicamente.

Vasile Barbu, Asociația pentru Protecția Pacientilor: "Acești pacienți, marii arși, sunt expuși la contaminare în cada în care li se face baie. Are o husă care e refolosită, e greșit dezinfectată și prin această husă se transferă de la pacient la pacient infecția nozocomială. Așa s-a întâmplat în acest caz, avem date de la mai mulți medici și asistente medicale revoltate de ce se întâmplă aici."

Dacă acuzațiile aduse de Vasile Barbu se dovedesc adevărate, situația este cu atât mai gravă cu cât această secție de terapie intensivă de la Spitalul de Arși a fost renovată complet în ultimii doi ani și ar fi trebuit să asigure condiții de securitate pentru pacienti.

Conducerea spitalului a refuzat să comenteze acuzațiile, dar a transmis prin purtătorul de cuvânt că minerul avea bacteriile periculoase la internarea în spital, întrucât i-au fost prelevate probe, iar rezultatul microbiologic a confirmat acest lucru.

Vasile Barbu"Datele pe care noi le avem spun că la internare pacientul era steril și că nu avea nici klepsiela nici pioceanic."

În plin scandal, Ministerul Sănătății a trimis o echipa de control.

Dacă se va confirma că nu s-a infectat în spitalul din București, o altă varianta ar fi spitalul din Petrosani.

Alin Vasilescu, directorul Spitalului de Urgență Petrosani: "La nivelul spitalului de Urgență Petroșani există controale epidemiologice periodice, nu avem cel puțin pe ultima perioada semne că avem astfel de probleme."

La rândul lor, reprezentanții DSU susțin că ambulanțele sau elicopterul nu sunt surse de infecție, pentru că sunt dezinfectate după fiecare transport. Mai mult, că materialele folosite sunt de unică folosință iar microbii descoperiți sunt specifici spitalelor.

VIDEO PROTVPLUS.RO