Explicatia halucinanta a lui Burlui. "La munte nu-i ca la campie. Pe copilul tau nu poti sa-l faci vierme si incompetent"

×
Codul embed a fost copiat

Fostul sef al IGSU, Ion Burlui, care a demisionat miercuri de la conducerea acestei institutii a transmis un comunicat de presa  in care comenteaza cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni.

El afirma, in primul rand, ca nu exista interventie in situatii de urgenta care sa poata fi desfasurata in conditii de perfectiune totala si ca, de asemenea, nu exista un sistem cu risc „0” in functionare. Apoi, Burlui tine sa precizeze ca "iarna .. nu-i ca vara si la munte nu este ca la campie..."

"Consider ca din punct de vedere operational structurile proprii si-au facut datoria potrivit competentelor, in conditiile date, dar asa cum „iarna nu-i ca vara” si la munte nu este ca la campie. Oamenii care au intervenit in munti sunt aceiasi care intervin in toate situatiile, riscandu-si viata pentru a o salva pe a altora;

Ca au ajuns primii la locul accidentului localnicii, este foarte bine. Le multumesc in modul cel mai sincer. Dar acasa la tine gasesti un lucru chiar daca este noapte, fiindca stii traseul si unde l-ai pus. Salvatorii sunt cei care au stiut muntele, au mers vara dar si iarna pe el, fara a vorbi despre distantele de unde s-au deplasat fortele de interventie." - afirma Burlui in comunicatul de presa.

Fostul sef al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta spune apoi ca are remuscari pentru victimele accidentului aviatic, insa el nu face nicio diferenta intre acest caz si alte situatii de urgenta. Nu in ultimul rand, in opinia sa, acest caz a fost .. politizat.

Citește și
avion prabusit
Burlui, colonel IGSU, pentru Stirile ProTv: "Epava a fost gasita. Toti cei 7 raniti sunt in viata"
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

"Daca am remuscari pentru victimele accidentului: DA. Dar am aceleasi remuscari pentru toate victimele produse pe timpul situatiilor de urgenta: si cei sase oameni cazuti in canalul Dunare- Marea Neagra acum cateva zile, dar si colegul nostru inghitit de malul de pamant la Fetesti. Ar fi bine daca i-am putea salva pe toti;

S-a incercat interpretarea politica a unei misiuni operative, condusa si desfasurata de structuri de interventie si de tehnicieni, ceea ce nu este normal. Exista ministere, exista ministri, insa acestia nu iau decizii operative, fiindca nu au competente. Acestia pot purta raspunderea ministerului pentru bugetul alocat, politica de personal la nivel total si alte masuri de ansamblu. O imixtiune a conducerii unui minister in actiunile operative ale unei structuri nu ar fi benefica asa cum structura operativa poarta raspunderea si are obligatia de a informa conducerea ministerului pentru actiunile desfasurate;"

In finalul comunicatului, generalul de brigada Ion Burlui reproseaza presei faptul ca a mediatizat evenimentul fara sa scoata in evidenta si eforturile facute de catre pompieri, care sunt ... "copilul poporului".

"Mediatizarea evenimentului, cu directionare unilaterala, fara a se vedea eforturile facute nu este corecta. Si copiii fac greseli in fata parintilor, dar acestia nu-i omoara, fiindca printre altele nu au drept de viata si de moarte asupra lor. Pompierul este copilul acestui popor. Pe copilul tau nu poti sa-l faci "vierme" si "incompetent" de fata cu tot satul, in conditiile in care isi sacrifica timpul, familia, viata pentru binele tau si iti place sa te lauzi si sa te asociezi cu el cand ia note bune."

Ion Burlui a demisionat, miercuri, de la conducerea IGSU, ca urmare a situatiei privind interventia in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia doua persoane au murit si alte cinci au fost ranite.

Premierul Victor Ponta a semnat decizia de eliberare a lui Ion Burlui de la conducerea Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (IGSU), la propunerea ministrului de Interne, Radu Stroe. El a declarat ca a demisionat "din demnitate", fara a face alt comentariu despre aceasta decizie, luata in urma accidentului aviatic din Apuseni.

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
Seful IGSU, Ion Burlui, si-a dat demisia in urma tragediei aviatice din Apuseni.
Seful IGSU, Ion Burlui, si-a dat demisia in urma tragediei aviatice din Apuseni. "Am facut-o din demnitate"

Seful Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta, Ion Burlui, a demisionat, miercuri, ca urmare a situatiei privind interventia in cazul accidentului aviatic din Muntii Apuseni, in urma caruia doua persoane au murit si alte cinci au fost ranite.

Burlui, colonel IGSU, pentru Stirile ProTv:
Burlui, colonel IGSU, pentru Stirile ProTv: "Epava a fost gasita. Toti cei 7 raniti sunt in viata"

Ion Burlui, colonel IGSU, a confirmat pentru Stirile ProTv ca epava a fost gasita, ranitii erau langa aeronava. Toti cei 7 sunt in viata, insa nu se stie starea lor exacta.

TRAGEDIA DIN APUSENI, LIVE UPDATE. Starea actualizata a ranitilor: copilotul nu a putut fi inca supus unei interventii
TRAGEDIA DIN APUSENI, LIVE UPDATE. Starea actualizata a ranitilor: copilotul nu a putut fi inca supus unei interventii

INFORMATII DESPRE AVIONUL CAZUT IN APUSENI, ORA DE ORA, DIN MOMENTUL IMPACTULUI/ INFORMATII IN TIMP REAL / STAREA ACTUALIZATA A RANITILOR

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.