Dimensiunile "fabricii" de permise auto din Gorj, de la instructori auto, la medici si politisti

×
Codul embed a fost copiat

Doi administratori ai unor scoli de soferi si un instructor auto au fost arestati preventiv pentru 29 de zile, in dosarul eliberarii frauduloase de permise auto, in urma unor decizii luate marti seara de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor.

UPDATE ORA 22:55 Toate cele zece persoane retinute in dosarul eliberarii frauduloase de permise auto, intre care trei medici si doi administratori ai unor scoli de soferi, au fost arestate preventiv pentru 29 de zile, in urma unor decizii luate marti seara de Tribunalul Bucuresti, la propunerea procurorilor.

Primele mandate de arestare au fost emise pe numele administratorilor de scoli de soferi Georgiana Stroe si Gheorghe Fratilescu si al instructorului auto Petre Bogdan.

Ulterior, instanta a admis propunerea de arestare si pentru celelalte persoane retinute in acest dosar, printre care medicii Elena Baltaretu-Dinica, Dana-Maria Vodislav si Rodica Lehner si asistentele medicale Elena-Liliana Racman, Lorenziana-Paula Diaconescu si Eugenia Adam.

Deciziile Tribunalului Bucuresti nu sunt definitive, ele putand fi atacate cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Citește și
camere, scoli
Motivul pentru care examenele auto inca nu sunt filmate. Legea camerelor, suspendata in instanta
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

In acest dosar, procurorii au inceput urmarirea penala si in cazul altor sase persoane. 

UPDATE ORA 20:30 Cei doi administratori sunt Georgiana Stroe si Gheorghe Fratilescu, iar instructorul auto se numeste Petre Bogdan.

Tribunalul Bucuresti ar urma sa decida, marti seara, si in privinta propunerilor de arestare formulate pentru celelalte sapte persoane retinute in acest dosar.

Procurorii si serviciile secrete au urmarit timp de un an mai multi medici, asistente, politisti si instructori auto intr-un dosar care pare sa fie organizat la fel ca si fabrica de permise de la Pitesti, de acum cinci ani. Atunci, si - posibil - si acum, unii soferi si-au cumparat carnetul si au iesit in trafic fara sa fie pregatiti. Apoiau provocat tragedii in care si-au pierdut viata oameni nevinovati.

Trupele speciale ale politiei au facut valva cand au descins in cartierele bune din Targu Jiu. Vile luxoase perchezitionate, lume de conditie buna urcata in dube: medici, asistente, administratori de firme si instructori auto.

Cinci ore au stat ofiterii si procurorii acasa la medicul oftalmolog Dana Vodislav. Si au calcat si pragul farmaciei pe care o are in Targu Jiu.

"Copiii sunt aici cu mine, am plecat la serviciu si....acasa, acasa nu e nimeni. Dar sunt mascatii. Nu stiu!", spune Dana Vodislav, medic.

Doctorita sustine ca nu stie nimic. Ajunge in fata justitiei pentru a doua oara intr-un an. A mai fost condamnata cu suspendare in 2012 pentru luare de mita: o mie de lei de la un pacient.

"Nu ma asteptam sa faca chestii de astea! E vorba de acte pentru permise false pentru cei care nu aveau dreptul. S-a bagat in chestii din astea? Doamne!"

Alaturi de Dana Vodislav au mai fost retinute alte doua doctorite, dar si asistentele de la cabinetele celor trei. Printre cei retinuti, se numara si fiul uneia din cele trei doctorite.

"Va dati seama ca sunt mascatii aici. Au si confundat cabinetele, au venit si la mine, desi eu ma ocup cu altceva. E discretie totala. Nimeni nu vorbeste.", spune Radu Carstoiu, medic.

"Personal, unde am avut posibilitatea, le-am cerut medicilor sa dea dovada de obiectivitate maxima, dar dansii sunt la cabinet, iar eu sunt aici.", spune Stefan Tacu, seful Serviciului de Permise Auto Tacu.

Odata trimisi in judecata cei care vor fi gasiti vinovati risca ani grei de puscarie. Este cel mai mare scandal legat de permisele auto din ultimii cinci ani, dupa cel de la Pitesti, unde se banuieste ca trei mii de oameni au luat carnetul fara sa aiba dreptul.

De doua ore, cele zece persoane au ajuns in fata judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti. Trei doctorite, trei asistente medicale, doi sefi de scoli de soferi, un instructor auto plus baiatul uneia din doctorite, care era intermediar.

Alte sase persoane, printre care doi politisti din Targu Jiu si un informatician sint cercetate in stare de libertate.

Audierile in instanta vor dura pana tarziu in noapte si este foarte posibil, ca toti cei zece sa plece de aici direct in arestul politiei. In definitiv, vorbim de cel mai mare scandal legat de permisele auto, de la celebrul dosar al carnetelor de la Pitesti.

Ca medicii au falsificat acte si ca nu au platit nimic statului din castiguri este una. Ca au facilitat urcarea la volan a unor oameni poate bolnavi, fara macar sa aiba aviz psihologic, este alta.

Mita, traficul de influenta si falsificare probei practice la examenul auto sunt acuzatii la fel de grave. Sa arunci pe sosele, soferi care nu ar trebui sa aiba dreptul de a conduce poate fi considerat un gest cel putin iresponsabil.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Basescu afirma ca noile taxe pot speria investitorii. Majorarea accizelor la benzina,
Basescu afirma ca noile taxe pot speria investitorii. Majorarea accizelor la benzina, "o batjocura"

Traian Basescu a declarat, luni, ca politica bugetara promovata de guvernul Ponta poate speria investitorii straini din Romania, iar majorarea accizelor la benzina si motorina reprezinta o "batjocura".

Motivul pentru care examenele auto inca nu sunt filmate. Legea camerelor, suspendata in instanta
Motivul pentru care examenele auto inca nu sunt filmate. Legea camerelor, suspendata in instanta

Desi Ministerul Transporturilor a obligat scolile de soferi sa monteze camere video in masini pentru inregistrarea examinarilor, legea a fost deocamdata suspendata in instanta.

Politistii care luau mita pentru a-i scapa pe soferi de sanctiuni, trimisi in judecata
Politistii care luau mita pentru a-i scapa pe soferi de sanctiuni, trimisi in judecata

Cei trei politisti din Arad care au fost retinuti luna trecuta dupa ce ar fi primit bani de la soferi, pentru a nu-i sanctiona legal, au fost trimisi in judecata in stare de arest preventiv.

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.