Experiment la o primărie: angajații au rămas fără Facebook la muncă. Care au fost efectele


Ultimul update: Luni 11 Martie 2019 17:38
Data publicarii: Luni 11 Martie 2019 16:21
Categorie: Stiri actuale

Mai marii unei primării din Dâmboviţa au luat măsuri radicale când au constatat că funcţionarii instituţiei pierd prea mult timp pe Facebook.

Edilii au cerut specialistului IT să blocheze accesul angajaţilor, de pe calculatoarele de la serviciu, la reţelele de socializare. În scurt timp, s-au văzut şi roadele: salariaţii sunt mai productivi, spune secretarul primăriei, şi chiar au ajuns să mulţumească şefilor că i-au scăpat de dependenţa digitală.

La primăria Brezoaele din judeţul Dâmboviţa, niciun salariat nu se mai poate conecta pe reţelele de socializare în timpul programului. Ideea i-a venit secretarului instituţiei, care a vrut astfel să vadă dacă va observa ulterior vreo schimbare în activitatea colegilor săi.

Ionuț Florea, secretarul primăriei Brezoaele: ”Restricționarea accesului la reţelele de socializare a apărut firesc din dorinţa de a eficientiza activitatea primăriei. Salariaţii nu mai sunt distraşi de notificările care apar pe parcursul zilei. Sarcinile de serviciu sunt făcute mai bine, mai repede şi fără erori.

Iniţial, restricţia nu le-a picat bine funcţionarilor, care s-au consolat cu gândul că le rămân telefoanele mobile. După o vreme, oamenii au realizat că se pot lipsi de avalanşa de informaţii şi postari de pe Facebook.

Nineta Sandu, asistent social primăria Brezoaele: ”La început nu mi s-a părut în regulă. După aceea am constatat că este un lucru benefic, pentru a-mi reduce nivelul de stres la care eram dispusă.

Raluca Radu, operator taxe și impozite primăria Brezoaele: ”Daca la început mi s-a părut puţin deranjant, apoi am constatat că este bine atât pentru noi, ca angajaţi, cât şi pentru contribuabili. Sincer, ne mai uităm pe telefon, dar în pauză de masă.

Primăria este dotată şi cu camere de supraveghere atât la intrare, cât şi la ieşire, iar şefii folosesc sistemul pentru a monitoriza prezența funcţionarilor la muncă.

Companie din India, uluită de IT-iștii români. Ce salarii oferă pentru internship
Jaf de amploare la BRD Iași. Doi angajați, suspectați că au sustras 2 milioane de Lei
Noile tendințe în materie de scaune pentru birou. Sumele investite
VIDEO PROTVPLUS.RO