Experiența unor turiști care merg la munte să se reconecteze cu natura. Trei nopți costă 1.000 de euro
Noul An este, pentru unii, un bun prilej să se reconecteze cu natura. În acest proces oamenii se lasă conduși în drumeții tihnite prin păduri, unde se bucură de liniște, relaxare și scapă de stresul acumulat.
Conceptul, împrumutat din cultura japoneză, se numește „forest bathing” și a adunat zilele acestea mulți doritori și în județul Sibiu.
Acești turișți s-au bucurat de „forest bathing" - un concept împrumutat din cultura japoneză. Este vorba despre o plimbare ghidată prin pădure, în care oamenii lasă elementele din jur să le stârnească simțurile.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
„Să puneți în această piatră toate grijile, toate blocajele care vă rețin încă în a vă conecta cu natura. Și să-i dăm drumul”, spune ghidul
Tânără: „Mi-a plăcut foarte mult. Într-adevăr se simte că poți să-ți lași toate grijile și tot ce ai acumulat timp de un an de zile. Poate nu mai ai nevoie de acele lucruri, emoții, stări, să le iei cu tine în 2024”.
Femeie: „Am încercat să miros tot ce puteam miroși frumos în pădurea asta, bradul, rășina, pietrele. Pot să mă liniștesc în pădure”.
Tânăr: „O reconectare și o readucere la inocența copilăriei, mie cel puțin unul îmi aduce aminte de plimbările cu prietenii când eram în copilărie, prin pădure”.
Specialiștii spun că secretul acestor plimbări este să fie făcute fără grabă.
Corina Stoica, ghid de imersiune în pădure: „Eu i-am invitat spre ceva foarte lejer și relaxant, i-am invitat să-și deschidă simțurile și să se conecteze în felul lor unic la natură. Rezultatul este o stare de bine, stresul redus".
Masa de prânz nu a făcut notă discordantă cu această experiență.
Alexandru Trif, chef: „Avem o paletă, de la clasicele macaroane cu brânză, la preparate mai complexe. Este un prilej de evadare și de experimentare a unor noi gusturi, texturi, senzații”.
Cei care optează pentru o astfel de experiență sunt cazați foarte aproape de pădure, într-o unitate modernă, pentru care plătesc 200 de euro pe noapte. Un pachet de trei nopți, all-inclusive, costă 1.000 de euro, cu saună, băi în ciubăr și foc de tabără.