Exercițiu de apărare cibernetică NATO, în Estonia, în contextul războiului din Ucraina
Un exercițiu de apărare cibernetică are loc în Estonia. La exercițiu participă numeroase țări NATO și partenere, aproape 3.000 de participanți.
Exercițiul de apărare cibernetică a început marţi, iar echipe din 38 de ţări trebuie să protejeze sisteme informatice de atacuri în timp real şi să ia decizii tactice şi strategice în situaţii critice, potrivit Centrului Cooperativ de Excelenţă pentru Apărare Cibernetică afiliat NATO (CCDCOE).
Potrivit organizaţiei, sunt peste 3.000 de participanţi la acest exerciţiu, arată Agerpres.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
„Războiul cibernetic ar putea să nu fie la fel de vizibil ca războiul cinetic, însă el este integrat în activităţile de război", a declarat ministrul estonian al apărării Hanno Pevkur, cu referire la războiul declanşat de Rusia împotriva Ucrainei. Anul trecut a arătat importanţa unei apărării cibernetice puternice, a mai spus el.
Exerciţiul are loc anual începând din 2010.
Din 2008, Estonia găzduieşte Centrul Cooperativ de Excelenţă pentru Apărare Cibernetică, care este un fel de think-tank militar în afara structurii de comandă a NATO. El a fost înfiinţat în 2007, după un atac cibernetic de mare anvergură asupra Estoniei.