Examenul de definitivat. 10.000 de profesori au sustinut proba scrisa. Anul trecut numai 48% au luat nota de trecere

Ultima actualizare: 18-07-2014 00:47

Chiar daca salariile in invatamant sunt mici, nu putini sunt cei care considera ca e mai importanta siguranta postului.

Asadar, 10.000 de profesori candideaza anul acesta pentru examenul de definitivat, fata de doar 6.000 in urma cu doi ani. Cei care vor promova, adica vor obtine minim nota 8, vor avea un loc de munca asigurat in educatie.

Multi dintre tinerii pe care i-am gasit in fata centrelor de examen din Bucuresti au recunoscut ca sunt tentati sa urmeze alte cariere. Totusi s-au prezentat la examen, ca sa aiba un post asigurat, in cazul in care nu au succes cu alta optiune. Pe asta mizeaza si Daniela.

"Nu este un salariu mare in invatamant dar sunt foarte multe lucruri care ne aduc beneficii. Eu lucrez intr-o scoala speciala si in paralel desfasor o activitate de psihoterapeut", sustine Daniela Oprescu, profesor psihopedagog.

Adrian viseaza sa devina antrenor de fotbal. Dar pana atunci vrea sa fie sigur de postul de la scoala."Este si o stabilitate, nu pot sa zic financiara dar nu mai stau cu un stres. Mai ales in ziua de azi unde un loc de munca se gaseste foarte greu", spunwe Rusu Adrian, profesor de sport.

Examenul de definitivat le ofera tinerilor in primul rand siguranta unui loc de munca, dar si un salariu mai mare.

Oricum, in momentul de fata majoritatea scolilor au nevoie de profesori. Si la Cluj, sute de candidati s-au prezentat la examenul de definitivat. Majoritatea au iesit cu zambetul pe buze din sala de examen.

Primele rezultate se vor afisa pe 19 iulie. Doar cei care promoveaza acest examen se vor putea inscrie la examenul de titularizare. Anul trecut numai 48% au luat nota de trecere.


 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO