Evaluare Naţională 2019 clasa a IV-a. Elevii susțin proba la limba română


Ultimul update: Marti 14 Mai 2019 07:25
Data publicarii: Marti 14 Mai 2019 07:07
Categorie: Stiri actuale
evaluare nationala 2019

Evaluarea Națională 2019. Elevii clasei a IV-a încep, marți, testele de Evaluare Națională cu proba la limba română, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei Naţionale.

 

Evaluarea Națională 2019 continuă, marți, cu elevii clasei a IV-a, după ce, săptămâna trecută, elevii de clasa a II-a au susținut probele la limba română și matematică.

Miercuri, elevii de clasa a IV-a vor susţine proba la matematică, iar cei din partea minorităţilor naţionale vor participa joi proba la limba maternă.

Potrivit calendarului Evaluării Naționale, pe 22 şi 23 mai vor intra în examen elevii claselor a VI-a. Ei vor susţine pe 22 mai proba de limbă şi comunicare şi pe 23 mai - Matematică şi Ştiinţele naturii.

 

Scopul examenelor de Evaluare Naţională

 

Conform Legii Educaţiei Naţionale, rezultatele evaluărilor naţionale la clasele a II-a şi a VI-a au ca scop elaborarea planurilor individualizate de învăţare ale elevilor şi preorientarea şcolară.

De asemenea, rezultatele Evaluării naţionale la clasa a IV-a sunt utilizate şi pentru diagnoza de sistem la nivelul ciclului primar.

Rezultatele evaluărilor naţionale se vor comunica doar părinţilor elevilor care le susţin.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO