Emotii mari pentru absolventii de liceu la inscrierile la facultati. Au ales specializari fara sa stie ce ii asteapta

Ultima actualizare: 20-07-2014 06:59
tanara

Au trecut examenul de maturitate, iar acum, ajunsi in fata urmatoarei trepte, sunt indecisi. Este vorba despre tinerii din Timisoara care au umplut holurile universitatilor pentru inscrieri.

Multi recunosc ca au ales specializarea fara sa stie ce ii asteapta, in timp ce altii incurca pana si numele facultatii pe care tocmai s-au hotarat sa o urmeze.

La Universitatea Politehnica din Timisoara, cei care au vrut sa se inscrie, au putut veni insotiti de cate o persoana. Spre norocul unei tinere, care dupa ce a completat cererea, a si uitat specializarea pe care a ales-o, prietena ei a fost langa ea si i-a reamintit imediat.

"Ingineria sistemelor electroGENETICE", spune tanara, insa prietena ei o corecteaza repede: "ingineria electrica".

Larisa, o tanara din Arad, a venit sa se inscrie la Facultatea de Matematica a Universitatii de Vest din Timisoara. Destul de confuza in privinta alegerii, totusi spera ca isi va gasi un job bine platit, intr-un birou in care nici ea nu stie exact ce o asteapta.

Nesigura de viitorul ei este si o alta tanara, care a aflat de la sora ei ca se castiga bine in IT.

Multi dintre absolventii de liceu isi doresc o cariera in domeniul informaticii, pentru ca, spun ei, se gandesc ca este avantajos din punct de vedere financiar.

Anul acesta, aproape 61% din cei inscrisi la examenul de Bacalaureat l-au promovat, iar aproape 60.000 elevi au fost respinsi.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO