Elicopter al MAI, pregatit sa intervina pentru stingerea incendiului din Masivul Fagaras

fagaras

Un elicopter al Ministerului Administratiei si Internelor a aterizat, marti la pranz, la Fagaras, unde a fost incarcat cu saci cu 500 de litri de apa.

Acesta este pregatit sa intervina la incendiul de vegetatie izbucnit pe versantul brasovean din Masivul Fagaras, la o altitudine de 1.500 de metri.

Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Brasov, colonel Stelian Rechitean, incendiul este tinut sub control, in zona fiind mobilizati aproximativ o suta de pompieri si padurari.

"Elicopterul a aterizat la Fagaras si ne pregatim sa il incarcam cu saci cu apa. Dar deocamdata se discuta daca o sa intervina acum, din cauza curentilor care sunt destul de puternici. Din evaluarea facuta pana in prezent, mai sunt zone care fumega si vegetatie uscata care arde, dar situatia este sub control", a declarat, marti, pentru corespondentul MEDIAFAX, seful ISU Brasov.

Elicopterula fost incarcat cu saci cu 500 de litri de apa.
Incendiul a izbucnit, duminica la pranz, la altitudinea de 1500 de metri, in zona alpina de pe Valea Sebesului, intre varful Berevoiescu si varful Tiganu. Focul s-a extins pe o suprafata de peste zece hectare, interventia fiind extrem de dificila deoarece nu exista surse de apa in apropiere, iar accesul este foarte greu in zona.

Citește și
Arma care-i sperie pe ruși ar putea ajunge în Ucraina. Moscova amenință că va extinde „zona-tampon”

De la satul brasovean Sebes, unde se poate ajunge cu masina, pompierii au fost nevoiti sa mearga pe jos trei ore si jumatate pana la locul incendiului, ei intervenind cu maturi si sape pentru a impiedica extinderea focului la padure.

Tot in Masivul Fagaras, pe versantul din judetul Arges, este cuprinsa de incendiu o suprafata de aproximativ trei hectare de vegetatie, intre varfurile Scara si Boia.

Incendiul a fost semnalat la 112 duminica noapte. Initial, focul a afectat aproximativ un hectar de vegetatie uscata in zona cotei 2000, intr-o zona greu accesibila, aflata la o distanta de aproximativ 400 de metri de padure, flacarile extinzandu-se.

Pompierii argeseni au realizat, marti, un sant in perimetrul de vegetatie uscata cuprins de incendiu, iar in zona se intervine in continuare pentru stingerea focului, care se manifesta pe aproape trei hectare, cu focare disparate, pe creste si stanci.

"Echipa de interventie, formata din 16 subofiteri si coordonata de loctiitorul comandantului detasamentului de pompieri din Curtea de Arges, a ramas in zona pe timpul noptii de luni spre marti pentru a monitoriza focul si a preveni extinderea flacarilor. Marti dimineata, echipa ISU a fost inlocuita de o alta care in acest moment actioneaza. In zona a si plouat si s-a realizat o bariera, un sant intre perimetrul pe care se manifesta incendiul. Flacarile se manifesta pe aproape trei hectare de vegetatie uscata, dar situatia este sub control si nu exista riscul ca focul sa ajunga la padure", a declarat, marti, purtatorul de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Arges, Madalina Epure.

Ea a precizat ca pentru stingerea focului pompierii se aprovizioneaza cu apa dintr-un parau.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
7 zile pana cand autoritatile au dat
7 zile pana cand autoritatile au dat "stingerea". Cronica unei interventii intarziate in Bucegi

Fix acum o saptamana, fulgerele puternice loveau creasta in apropiere de Claia Mare, in muntii Bucegi. Oamenii au chemat autoritatile insa pompierii doar au constatat aparitia incendiului.

Recomandări
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu
Dosarul Mineriadei. Petre Roman şi Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet. Iliescu, audiat la domiciliu

Fostul premier Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu şi fostul director SRI Virgil Măgureanu au fost citaţi, joi dimineaţa, la sediul Parchetului General, pentru a li se aduce la cunoştinţă că au fost puşi din nou sub acuzare în dosarul Mineriadei.

VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală
VIDEO. Moment extrem de bizar, „silenzio stampa”, cu judecătoarea care a întrebat dacă tânărul ucis de Vlad Pascu e în sală

Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, care a provocat furia familiei victimelor după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident e în sală, a fost protagonista unui moment foarte bizar, miercuri.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.