Elevi olimpici cazați în condiții improprii în mai multe orașe din țară. Inspectorul școlar neagă acuzațiile
Se fac verificări după olimpiadele naționale organizate în orașele din țară. Mai mulți părinți și elevi s-au plâns pe rețelele de socializare de condițiile de cazare în care au fost nevoiți să stea în zilele de concurs.
Participanții spun că în unele cazuri, au avut în camere mobilier scorojit, pardosele pătate și geamuri sparte.
“Reporter: Și cum vi se par condițiile?
Bărbat: Condiții foarte vechi!”
Peste 800 de elevi din toată țara au participat săptămâna trecuta la olimpiada națională de interpretare vocală, organizată la Timișoara. Participanții au fost cazați în mai multe internate din oraș, însă cei care au stat la unul dintre ele, aparținând de Liceul „Henri Coandă” s-au plâns de condițiile improprii.
O femeie din Iași, de pildă, a postat pe Facebook pozele cu mobilierul vechi și murdar.
Nicoleta Herișanu, directoare liceu: „Mie mi-e foarte greu să cred așa ceva, eu am fost acolo zilnic, curățenia s-a făcut. E adevărat, mobilierul este foarte vechi și parchetul este foarte degradat, nu s-a investit de mulți ani în acest cămin...”
Chiar dacă părinții nu au depus plângeri, inspectoratul școlar a început verificări.
Nicolae Hogea, inspector școlar general la ISJ Timiș: “Nu a fost mizerie. Mobilierul este mai vechi, scaunele mai uzate, dar nimic altceva”.
Pentru cazarea și hrana unui singur elev, s-au cheltuit 100 de lei pe zi.
Directorul arată dulapul rupt: "Mobilierul în instituție nu este schimbat de cel puțin 20 de ani. "
Probleme au fost semnalate și la Craiova
Probleme au fost semnalate și la Craiova, unde a fost organizată olimpiada de limbă franceză. Elevii cazați la internatul Colegiului Național Economic s-au plâns că au avut apă caldă cu program redus, că era frig în camere, iar obiectele sanitare erau defecte.
Daniel Ion, inspector școlar general ISJ Dolj: “Am venit și am verificat în această dimineață fiecare grup sanitar, fiecare chiuvetă, fiecare duș și să știți că toate funcționează”.
Însă, realitatea din camere este alta, unde apa se scurge prin furtunuri sparte.
Dumitru Eftimov, director Colegiul Național Economic Gheorghe Chitu Craiova: “Eu am comunicat inspectoratului, inspectorului de specialitate discuția pe care am avut-o ca pot sa cazez 80 de copii cu cadrele didactice. La discuțiile ulterioare care au fost au fost trimiși 119 elevi”.
Corpul de clădire unde au fost cazați olimpicii urmează să intre în reabilitare luna viitoare.