40 de elevi la spital, după o deratizare. Firma responsabilă e căutată de poliţie


Ultimul update: Marti 14 Ianuarie 2020 14:08
Data publicarii: Luni 13 Ianuarie 2020 21:18
Categorie: Stiri actuale

40 de elevi din Arad au ajuns la spital în prima zi de şcoală, după doar câteva ore de cursuri. În timpul vacanţei, în clase fusese făcută o dezinsecţie generală.

 

Copiii, din clasele a cincea şi a şasea au început să se simtă rău luni seară, când au ajuns acasă.

 

Medicii au decis ca 14 copii să rămână internaţi peste noapte în spital. Părinţii acuză că încăperile nu au fost aerisite, pentru că era prea frig afară. Marți, şcoala a fost închisă, iar specialiştii ISU verifica toate sălile.

Dezinsecţia şi deratizarea au fost făcute vineri, la Liceul German din Arad, de o firmă din Deva. Luni, în prima zi de şcoală - elevii ar fi găsit pete lipicioase pe bănci, spun părinţii. La cursuri nu s-au simţit rău, dar când au ajuns acasă, copiii au început să tuşească, acuzau senzaţia de vomă, iar pe faţă le apăruseră pete roşii.

Sergiu Bîlcea, vicepreședinte CJ Arad: "Am şi eu doi copii, ei au mers la școală, fiind prima zi de şcoală. Spre după masa li s-a făcut rău."

Directorul şcolii spune că a predat în sălile în care s-a făcut dezinsecţia, însă niciun elev nu s-ar fi plâns că au rămas urme de dezinfectant pe bănci.

Mircea Stoica, director Liceul German din Arad: "La clasa din care sunt, vreo cinci eu am avut ore şi nu s-a plâns nimeni de nimic şi nu mi s-a spus că ar fi fost ceva lipicios."

În urma incidentului, Inspectoratul de Urgenţă Arad a adus specialişti care să verifice toxicitatea din sălile de curs.

Gheorghe Stoian, prefect Arad: "În momentul de faţă se face o anchetă de către DSP Arad eu merg la liceu pentru că ISU a trimis echipamentul CBRN acolo."

Ministrul Sănătăţii a anunţat, printr-un comunicat, ca Inspecţia Sanitară de Stat şi Corpul de Control al ministerului vor verifica modul în care au fost controlate firmele care folosesc biocide.

Scoala din Arad rămâne închisă până când specialiştii vor stabili că nu mai este niciun pericol pentru sănătatea copiilor. În clădirea liceului german învaţa aproximativ 400 de elevi.

Autorităţile au identificat firma care s-a ocupat de deratizare - vorbim de o companie din Deva care, după spusele proprietarului, nu a avut nicio reclamaţie până acum, în cei 25 de ani de canf funcţionează. El a mai spus că substanţele au fost folosite în cantităţi inofensive.

Anchetatorii au întocmit totuşi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată,şi trafic de produse sau substanţe toxice.

În noiembrie, anul trecut, la Timişoara, doi copii mici şi un adult şi-au pierdut viaţa după ce mai multe apartamente au fost deratizate cu substanţe care conţineau fosfura de aluminiu. Atunci, Ministerul Sănătăţii anunţa că vor avea loc controale la prestatorii de servicii de acest gen dar şi la distribuitorii de produse, însă până acum nu au fost anunţate rezultatele acestor verificări.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO
Pepe, provocare picantă pentru Măruță

De ziua lui, Cătălin Măruță a primit cele mai picante întrebări, sub amenințarea sosului iute.


15:02
Concurs de bancuri cu Mioara Velicu și Irina Loghin

Invitate la emisiunea "La Măruță", Mioara Velicu și Irina Loghin s-au duelat în cele mai amuzante bancuri.


18:25
Depresia, boala sufletului

17:26
Keo, un tată de nota 10

07:17
HPV, virusul ce poate cauza cancer de col uterin

HPV este un virus foarte contagios și poate duce la apariția cancerului de col uterin. Peste 80% dintre persoanele active sexual dobândesc acest virus.


13:01
Împreună, de dragul copilului

Misha și Connect-R au rămas în relații bune, de dragul Mayei. Misha: "Niciunul dintre noi nu va trăi toată viața singur."


12:40
Cu Busu, despre vreme și vremuri

Busu: "Vine primăvara, prea timpuriu, părerea mea. Vremea a început să fie atât de bizară, în foarte multe locuri, nu neapărat în țara noastră."


11:42
Mama Antoniei, schimbări majore pentru 2020

Denise Iacobescu: "Lucrez la un capitol din viața mea. Mă mai vad căsătorită. Sper și cred în asta."


09:43
Roxana Vancea, totul despre viața de femeie măritată

Roxana Vancea: "M-a pus să-i fac o ciorbă de curcan. A spus că așa și-a dat seama că sunt bună de măritat."


15:31
Corina Chiriac, dedicată credinței

Corina Chiriac: "Am stat la cozi de trei ore, pentru a ajunge la Mormântul Sfânt. Am cântat pentru românii din Israel, cărora le este dor de casă."


15:47