Controale la firmele de deratizare şi dezinsecţie, după tragedia din "blocul morţii"


Ultimul update: Sambata 07 Decembrie 2019 21:03
Data publicarii: Sambata 07 Decembrie 2019 20:54
Categorie: Stiri actuale
blocul mortii

Un număr de 345 de firme care desfăşoară operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor au fost verificate de poliţişti.

Acțiunea vine după ce la Timişoara trei persoane au murit după o acţiune de deratizare în blocul în care locuiau. În urma controalelor, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, 34 de persoane fiind cercetate, şi au fost confiscate 164,4 kg. şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum şi 707 kg. şi 293 de litri de substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

„Peste 850 kg. şi 1.300 de litri de produse de protecţie a plantelor şi substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare au fost ridicate în urma unei acţiuni de verificare a activităţilor operatorilor economice înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu astfel de substanţe”, anunţă Poliţia Română, precizând că poliţiştii desfăşoară, sub coordonarea de specialitate a Direcţiei Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, la nivel naţional, o acţiune pentru prevenirea şi sancţionarea faptelor de natură penală şi contravenţională la regimul produselor de protecţie a plantelor şi al substanţelor utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Acţiunea se desfăşoară în scopul creşterii siguranţei cetăţeanului, protejării vieţii şi integrităţii coporale ale oamenilor, prin verificarea activităţilor societăţilor comerciale şi persoanelor fizice care efectuează operaţiuni în aceste domenii, a modului de autorizare la organele competente şi a respectării legislaţiei aferente, transmite News.ro.

„În perioada 21 noiembrie – 6 decembrie 2019, poliţiştii de la arme, explozivi şi substanţe periculoase au efectuat verificări şi controale la 345 de agenţi economici înregistraţi/autorizaţi să desfăşoare operaţiuni cu substanţe utilizate pentru igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare sau cu produse de protecţie a plantelor. În urma activităţilor desfăşurate, au fost constatate 53 de fapte de natură penală, dintre care 29 de infracţini prevăzute de O.U.G. nr. 195/2005 privind protecţia mediului, 8 sancţionate de art. 359 Cod penal (Traficul de produse sau substanţe toxice), 3 la Legea 211/2011 privind regimul deşeurilor şi 13 infracţiuni la alte acte normative. Au fost dispuse măsuri de cercetare a 34 de persoane care sunt bănuite că, sub diferite forme, ar fi participat la săvârşirea acestor infracţiuni”, conform poliţiştilor.

Au fost indisponibilizate, în vederea confiscării, 164,4 kg. şi 1.062 de litri de produse de protecţie a plantelor, precum şi 707 kg. şi 293 de litri de substanţe utilizate în igiena şi sănătatea publică, la dezinfecţie, dezinsecţie şi deratizare.

Tot în cadrul acţiunii, pentru alte nereguli constatate, cu pericol social redus, au fost aplicate de către instituţiile participante la acţiune 134 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 267.600 de lei.

Astfel de activităţi au fost desfăşurate şi în primul trimestru al anului 2019, urmând ca ele să se desfăşoară şi în perioada următoare.

Poliţia dă ca exemplu cazul unei societăţi comerciale din municipiul Galaţi, unde s-a constatat că în cadrul societăţii sunt deţinuţi ilegal, în vederea comercializării, 200 de litri de substanţă Formaldehidă, clasificată ca fiind toxică.

Directorul societăţii este cercetat pentru trafic de produse şi substanţe toxice.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO
O viață dedicată copiilor nevoiași

V. Nicolae: "M-am apucat de voluntariat când aveam 20 de ani. Am cumpărat, din banii mei, o casă unde să le pot preda copiilor."


10:55
Nadine, despre dramele trăite din cauza viciilor

Nadine: "La 15 ani, am început să fumez și să beau alcool."


14:19
Dr. Mihail, despre importanța somnului

Dr. Mihail: "Dacă ne uităm pe telefon înainte de a ne culca, vom deruta creierul. Nu e bine să bei alcool seara. După un pahar de vin, somnul tău calitativ va fi mai prost."


15:50
Vorbește Lumea - 24 Ianuarie Promo

00:39
Gabriel Dorobanțu, o viață pe scenă

Gabriel Dorobanțu:"Locuiesc cu mama, că doar nu puteam să o las pe drum."


21:33
Rita Mureșan, program strict de detox, în Thailanda

Rita Mureșan: "O săptămână, m-am hrănit cu picături de spirulină sub limbă."


12:29
Tot mai multe cazuri de gripă, în România

 Bilanțul cazurilor de gripă din România. Mihai Craiu: "Nu faceți testele de gripă acasă."


11:32
Anca Neacșu s-a demachiat în direct

Anca Neacșu: "Îmi dau tot machiajul jos, mai puțin genele."


19:41
Sore, vacanță la munte și o surpriză în direct

Sore: Am fost la munte să o învăț pe fiica mea, Erin, tehnicile snowboard-ului.


12:20
Chef Hadad, cu povești și bunătăți

Chef Hadad, planuri noi pentru acest an: "Mai deschid încă o locație în București, pe 28 aprilie."


15:53