Elena Udrea ramane in arest preventiv. Judecatorii ICCJ au respins contestatia formulata de fostul ministru

Ultima actualizare: 19-04-2015 06:57

Elena Udrea ramane in arest preventiv, dupa ce joi seara judecatorii instantei supreme au respins o contestatie inaintata de fostul ministru impotriva unei decizii anterioare a instantei.

Elena Udrea a cerut instantei sa ii inlocuiasca masura arestului preventiv, aratand ca nu trebuie sa stea inchisa de dragul opiniei publice, care nu reprezinta un substitut al probelor din dosar, a declarat avocatul Marius Striblea.

Instanta suprema a judecat, joi, contestatia formulata de fostul ministru Elena Udrea dupa ce un judecator de drepturi si libertati de la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ) i-a respins, in 10 aprilie, cererea de inlocuire a masurii arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau cu controlul judiciar, in dosarul "Gala Bute", in care este acuzata de luare de mita, abuz in serviciu si spalare de bani.

Avocatul Marius Striblea a declarat, la iesirea din sala de judecata, ca in ultimul cuvant Elena Udrea a spus instantei ca la acest moment poate fi eliberata, precizand ca nu este firesc sa fie tinuta in arest preventiv pentru ca opinia publica se asteapta la acest lucru.

Intrebat daca o noua proba a procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), respectiv un raport al Corpului de control al primului ministru, a reprezentat unul dintre motivele pentru instanta i-a prelungit Elenei Udrea, in 23 martie, mandatul de arestare preventiva cu inca 30 de zile, avocatul a spus ca respectivul document a fost invocat doar de procurori, iar aceasta proba nu a fost luata in considerare la judecarea cauzei.

Avocatul a precizat ca acel document a fost depus la dosar in perioada dintre propunerea procurorilor de prelungire a masurii si contestatia la decizia de prelungire a arestarii preventive in cazul fostului ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului.

Dupa ce a petrecut sfintele sarbatori de Pasti tot dupa gratii, Elena Udrea mai incearca o data sa-i convinga pe judecatori ca nu mai este necesara retinerea ei in arest preventiv in acest moment. Saptamana trecuta, in Vinerea mare, fostul ministru a venit la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa incerce sa obtina arestul la domiciliu, insa n-a avut noroc.

O singura data a reusit Elena Udrea sa-i convinga pe judecatori sa-i schimbe arestul preventiv cu arestul la domiciliu. Acest lucru s-a intamplat imediat dupa ce a fost arestata in dosarul Microsoft, in luna februarie. Ea nu a apucat sa se bucure prea mult de aceasta masura, pentru ca, imediat, procurorii au cerut arestarea ei si in dosarul Gala Bute.

Va reamintim, fostul ministru al Turismului a fost arestat preventiv pentru abuz in serviciu, iar recent procurorii au existins urmarirea penala si pentru infractiunea de spalare de bani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO