Elena Udrea spune povestea gentii cu 900.000 de euro. "Exista un singur om de pe pamantul asta care spune ca a ajuns la mine"

Dată publicare: 26-03-2015 17:27
Dată actualizare: 29-03-2015 04:42


Elena Udrea

Din spatele gratiilor, Elena Udrea incearca sa-i convinga pe oameni ca acuzatiile formulate de procurorii DNA sunt complet false.

Una din acuzatii se refera la mita de 900.000 de euro - bani aflati intr-o geanta neagra - pe care ar fi primit-o fostul ministru. Elena Udrea sustine ca la mijloc este vorba de o... poveste.

Iata cum este "demontata" acuzatia printr-un mesaj postat pe Facebook":

"Povestea gentii cu 900.000 de euro

Asa cum am promis, vom prezenta adevarul despre acuzatiile care i-au fost aduse Elenei Udrea de catre procurorii lui Kovesi. Vom incepe cu povestirea nemuritoare intitulata 'geanta cu 900.000 de euro'.

Exista un singur om pe acest pamant care sustine ca aceasta geanta a ajuns la Elena Udrea: Gheorghe Nastasia (fost secretar general in MDRT). Atentie! Nu cel de la care a pornit mita (Adrian Gardean), care sustine ca nu stia ca banii sa ajunga la Udrea.

Ca sa se ajunga la aceasta acuzatie, au fost nevoie de noua (9!!!) declaratii ale lui Nastasia in care acesta s-a contrazis si sustine ca a mintit in cele initiale. Acesta sustine in toamna lui 2014 ca nu il cunoaste pe Gardean, nu a primit niciun ban de la acesta si cu atat mai putin ca i-ar fi dat bani Elenei Udrea, iar in 2015 a ajuns sa spuna ca a luat geanta si i-a dat-o fostului ministru. De unde rezulta inconsecventa si lipsa de credibilitatea a unui martor pus sub presiune.

Interesant este ce s-a intamplat la confruntari si procurorii nu au vrut sa afle judecatorii si opinia publica.

• Nastasia a spus ca nu a deschis geanta si nu stie daca erau bani inauntru. 

• Tot Nastasia a sustinut ca nu stie cand i-a dat geanta lui Udrea si se contrazice la confruntari, afirmand ca nu a mai vorbit cu Gardean despre o “diferenta”. Asta dupa ce in 13 februarie a declarat ca i-a mai si transmis mituitorului initial ca mai este nevoie de inca 3 milioane de lei.

• Cel care a dat mita (Adrian Gardean) a spus ca banii erau pentru Nastasia si ca nu s-a discutat niciodata ca geanta ar trebui sa ajunga la Udrea.

Deci, avem doar declaratia unui om cu un comportament contradictoriu total, cu o atitudine procesuala inconsecventa si cel putin dubioasa pe care procurorii isi bazeaza intreaga argumentatie legata de geanta cu 900.000 de euro.

Nastasia, la diferenta de doar doua ore, in 13 februarie, da a opta si a noua declaratie. In a opta spune ca „niciodata nu am luat bani de la Gardean si nu i-am dus lui Udrea” – atunci urma sa fie arestat si avea calitatea de suspect. Dupa trei ore distanta, declara „am luat geanta cu banii si i-am dus-o Elenei Udrea” – si astfel a plecat acasa.

Vom continua sa demontam si celelalte acuzatii in aceste zile si sa spunem ceea ce procurorii lui Kovesi nu vor ca nimeni sa stie", este mesajul scris pe pagina de Facebook a Elenei Udrea de catre echipa ei de comunicare.

Sursa: Pro TV

Tags: elena udrea, mita,


VIDEO PROTVPLUS.RO