Romania, campioana la gimnastica. Echipa feminina a castigat medalia de aur la CE de la Sofia. Reactia lui Octavian Bellu

17-05-2014 16:42


Echipa Nationala de Gimnastica - campioana la Sofia

Victorie pentru Romania. Echipa feminina de gimnastica a tarii noastre a castigat medalia de aur la Campionatul European de la Sofia.

Nu am fost sigur ca luam aurul. A iesit foarte bine

Antrenorul coordonator al lotului feminin de gimnastica al Romaniei, Octavian Bellu, a declarat, dupa cucerirea medaliei de aur pe echipe la CE de la Sofia, ca performanta se datorează absentei ratarilor din calificari, astfel ca "a iesit foarte bine".

"A fost un concurs greu, am avut de surmontat niste nerealizari din calificari pe care poate le-a vazut toata lumea. Nu au fost cele trei ratari de atunci si a iesit foarte bine. Nu pot sa nu spun, si Marea Britanie, Rusia, Germania, chiar Italia au fost foarte puternice, s-a vazut ca rezultatele se schimbau tot timpul, de la o rotatie la alta. Noi a trebuit sa facem trei soluri foarte bune in a patra rotatie ca sa fim siguri de medalia de aur", a declarat Octavian Bellu pentru MEDIAFAX.

 "Nu am fost sigur ca luam aur, dar dupa barna, al treilea aparat, asa gandeam ca daca facem sol bun, nu scapam aurul", a spus Bellu.

In opinia sa, Larisa Iordache si Diana Bulimar ar putea cuceri medalii si duminica, in finalele de la barna si sol.

"Nu vreau sa fac calcule. Iordache nu are o a doua saritura grea, doar prin jocul rezultatelor se poate clasa pe podium in finala de la sarituri. Apoi, la paralele, astept un exercitiu foarte bun din partea ei, dar cele din fata ei au exercitii cu note de plecare mari. Aparatele la care asteptam clasari bune sunt barna si solul, acolo Larisa Iordache ar putea lua medalii, nu spun acum de care, iar Diana Bulimar la barna. Orice medalie in plus ne bucura", a adaugat Octavian Bellu.

Stefania Stanila, Silvia Zarzu, Larisa Iordache, Andreea Munteanu si Diana Bulimar au reusit sa le invinga pe gimnastele din Marea Britanie, care au luat medalia de argint, si pe rusoaice, care s-au multumit cu locul 3.

Este a saptea oara cand titlul european la gimnastica, in proba pe echipe, este cucerit de Romania. Delegatia tarii noastre a mai obtinut 2 medalii la Campionatele Europene de gimnastica la junioare: cea de bronz si cea de argint.

Romania a obtinut urmatoarele note in finala pe echipe:

Sarituri – Stefania Stanilă nota 14.666, Silvia Zarzu 14.633 si Larisa Iordache 14.866

Paralele – Stefania Stanila 13.500, Diana Bulimar 14.133, Larisa Iordache 13.966

Barna – Diana Bulimar 14.533, Andreea Munteanu 14.933, Larisa Iordache 14.700

Sol – Andreea Munteanu 14.133, Diana Bulimar 14.225, Larisa Iordache 14.466.

Cu un total de 172.754 puncte, Romania a cucerit medalia de aur.

Pe podium au mai urcat Marea Britanie (170.663 puncte) si Rusia (169.329).

Romania va mai fi reprezentata la CE feminine in finalele pe aparate de duminica, de Larisa Iordache la sarituri, paralele, barna si sol, respectiv Diana Bulimar in finala de la barna.

 
 

 

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO