Doi inspectori din ANRE, retinuti dupa ce au fost prinsi cand primeau mita 1.000 de euro

17-05-2014 12:45


Tribunalul Bucuresti

Doi inspectori din Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei au fost retinuti dupa ce au fost prinsi in flagrant in timp ce primeau 1.000 de euro pentru a nu aplica o amenda administratorului unei firme.

Potrivit Mediafax, in 11 martie, cei doi inspectori au facut un control la o firma din Sectorul 3. In urma constatarii mai multor nereguli, inspectorii ar fi trebuit sa aplice o amenda cuprinsa intre 50.000 si 100.000 de lei. Cei doi i-au cerut administratorului firmei 1.000 de euro, pentru a trece cu vederea neregulile constatate.

Administratorul firmei a anuntat insa oamenii legii, iar vineri a fost organizata o actiune flagranta, la care angajatii ANRE au fost prinsi in timp ce primeau mita.

Inspectorii, care au atributii de constatare si sanctionare a contraventiilor, au fost retinuti de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti. Ei urmeaza sa fie prezentanti instantei, cu propunerea de arestare preventiva.

Actiunea in urma careia au fost prinsi cei doi inspectori a fost realizata cu sprijinul Serviciului Roman de Informatii.
 

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO