Dupa Catedrala Mantuirii Neamului, vom avea si cea mai mare moschee din Europa. Unde va fi construita
Potrivit Adevarul, Muftiatul Cultural Musulman din Romania va ridica un centru cultural grandios, in care va fi inclusa si cea mai mare moschee dintr-o tara europeana crestina.
„Vom construi cea mai mare moschee dintr-o capitala europeana”, spune seful Cultului Musulman din tara noastra, muftiul Iusuf Murat, citat de Adevarul. Aceasta va fi construita pe un teren de pe Bulevardul Expozitiei din Capitala si va face parte dintr-un centru cultural intins pe 11.000 de metri patrati. Terenul a fost primit deja de Muftiat printr-o Hotarare de Guvern de la sfarsitul lunii trecute.
Pe langa moscheea care urmeaza a fi cea mai mare din Europa crestina, in centrul musulman ar urma sa mai functioneze si o biblioteca continand carti stiintifice si relifgioase, dar si sali de curs. Muftiul Iusuf Murat sustine ca acest centru i-ar putea indeparta pe tinerii musulmani de ispita islamului fundamentalist.
Alegeri 2024
12:08
Cine intră în turul 2. Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr
11:57
Ce salariu are președintele României. Unde se situează Klaus Iohannis față de alți șefi de stat din Europa
11:43
Alegeri prezidențiale 2024, programe electorale. Candidații promit „lapte și miere”, deși puterea președintelui este limitată
11:05
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A început votul în diaspora. Câți români au votat până acum. Harta secțiilor de votare
„Vom elimina astfel tentatia tinerilor de a merge la moschei neautorizate infiintate de tot felul de fundatii, unde fac propaganda ideologii musulmani scoliti in institutii fundamentaliste din alte state. Tinerii musulmani vor avea posibilitatea sa isi insuseasca in mod corect invataturile Coranului. Islamul nu inseamna prozelitism, Islamul este religia pacii”, a declarat liderul comunitatii musulmane din Romania pentru Adevarul.
Fondurile pentru ridicarea centrului cultural vor fi asigurate de statul turc, in vreme ce Guvernul Romaniei a contribuit cu terenul, care pana acum se afla in administrarea RA-APPS.