"Dupa 20 de ani". Reactia primarului Sorin Oprescu dupa ce i se arata o poza cu groapa "proaspata" de pe un bulevard cunoscut

28-03-2015 14:03


Primarul general Sorin Oprescu a fost invitat in emisiunea "Dupa 20 de ani", difuzata duminica la Pro TV si ProTV News, de la ora 10.00.

Dupa ce Cristian Leonte, moderatorul emisiunii, i-a aratat edilului sef al Capitalei cateva fotografii in care se vedea cat de rau arata strazile din Bucuresti, Sorin Oprescu a sustinut ca de fapt acele imagini sunt ... foarte vechi.

"Asta e o poza de acum 35 de ani. Cel putin. Sigur, nu e vorba de o gluma, ca eu nu glumesc cu lucrurile astea, dar e vorba si de cum le pastram si cum le intretinem.. Exista si o disciplina din asta a oamenilor ... " a spus Oprescu.

Primarul general a explicat ca in Bucuresti, in total, exista 5800 de strazi, iar el ca edil trebuie sa administreze 1200 de bulevarde si strazi principale - restul apartinand de primarii de sector.

O prima explicatie serioasa moferita de Sorin Oprescu - intrebat de ce nu rezista asfaltul in Bucuresti - a fost una ... fizico-chimica: "De la o multime de cauze. In primul rand este dilatatia si contractia care are loc in timpul iernii." - a afirmat primarul general.

De altfel, el a tinut sa subliniez faptul ca astfel de situatii apar si la case mai mari, precum Parisul, pe care tocmai l-a vizitat: "Li se intampla. Ma intorc acum de la Paris. Am ocolit primaria de 3 ori, din cauza ca erau blocate 2 strazi care mergeau catre primarie. Se reparau."

Vedeti aici inregistrarea VIDEO integrala a emisiunii!

Confruntat insa cu o fotografie care a fost facuta chiar in timpul emisiunii, primarul Bucurestiului s-a multumit sa spuna ca acea groapa va fi .. rezolvata, recunoscand insa faptul ca reparatiile strazilor din Bucuresti se fac printr-o solutie de "carpaceala":

"Probabil ca in 2, 3 zile cand nu mai ploua si astea ... o sa intre baietii si o s-o faca, ca asta fac toata ziua, pe toate strazile. Unele le-am verificat si eu. E proaspata, dar stiti de ce e proaspata? Pentru ca a fost acoperita cu mixtura din asta, dar e mixtura cum va spuneam foarte deschis care nu tine decat cateva zile."

Cristian Leonte: "E o solutie noua, aceste reparatii?"
Sorin Oprescu: "Nu e o solutie noua. Este o solutia din asta de carpaceala, in momentele in care afara sunt -4, -8 grade.."

In plus, a mai spus Sorin Oprescu, administratia Bucurestiului nu este capabila sa intervina imediat, iar atunci cand o poate face ... ploua sau ninge: "Nu suntem in capacitatea de a putea interveni imediat. Iar atunci cand suntem in aceasta capacitate de a interveni imediat, nu poti s-o fac din cauza vremii, decat cu solutii din astea tranzitorii, care s-au dovedit a nu fi fiabile mai mult de cateva zile."

VIDEO PROTVPLUS.RO