Dumitru Dragomir, condamnat la 7 ani de inchisoare in dosarul in care este acuzat de delapidarea LPF

×
Codul embed a fost copiat

Fostul sef al LPF, Dumitru Dragomir, a fost condamnat in prima instanta la 7 ani de inchisoare, relateaza corespondentul ProTV Ovidiu Oanta.

Acuzat fiind ca si-a tras bani din drepturile de televiziune pentru difuzarea meciurilor din Liga I, Mitica Dragomir a intrat intr-o afacere cu mai multi oameni de afaceri, cercetati pentru evaziune fiscala si spalare de bani. Acesta contesta acuzatiile, dupa ce Tribunalul Bucuresti l-a gasit vinovat de delapidare cu consecinte grave.

Daca decizia ramane defintivia, acesta ar putea fi obligat sa acopere un prejudiciu urias, in jur de 3,5 milioane de euro, din care 2,8 milioane de euro ar fi banii proveniti din aceste drepturi de televizune pe care el le-ar fi tras in mod ilegal, iar diferenta ar fi formata din taxe si impozite datorate la stat.

Condamnarea de joi este a treia sentinta de care fostul sef LPF are parte.

Soarta lui Dumitru Dragomir va fi decisa de Curtea de Apel Bucuresti.

Citește și
dumitru dragomir
Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata in dosarul privind vanzarea drepturilor TV pentru meciuri: "NU am nicio emotie"
Prețul eliberării Alinei Apostol din „gulagul” chinezesc. Fost deținut al regimului de la Beijing: „Cu chinezii trebuie să negociezi direct!”. Răspunsul Ministerului Justiției din România

Instanta a decis obligarea lui Dumitru Dragomir la plata de despagubiri de peste 1,3 milioane lei in solidar cu alti doi inculpati, precum si la plata a peste 12, 1 milioane lei in solidar acestia dar si cu LPF. De asemenea, Tribunalul Bucuresti a mentinut toate sechestrele si masurile asiguratorii luate in cauza.

Decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu apel.

Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata in noiembrie 2014, sub control judiciar, pentru evaziune fiscala, delapidare, complicitate la evaziune fiscala, spalare de bani - infractiuni ce ar fi avut drept urmare si diminuarea corelativa a patrimoniului Ligii cu suma de aproximativ 2,8 milioane de euro.

Impreuna cu Dumitru Dragomir au fost trimise in judecata alte 42 de persoane de catre procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Potrivit anchetatorilor, in cursul lunii iunie 2011, Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al LPF, i-a determinat, cu intentie, pe membrii Adunarii Generale a LPF sa aprobe incheierea unui contract de mandat cu SC Capital Properties SRL, in vederea vanzarii drepturilor de televiziune aferente pachetelor 3, 4, 5, 6, 7 si 9 pentru sezoanele competitionale 2011/2012, 2012/2013, 2013/2014, cunoscand faptul ca prestatiile inscrise in contractul de mandat respectiv nu aveau sa fie executate in fapt (aceste prestatii nemaiputand fi, de altfel, executate, intrucat oferta SC RCS RDS SA fusese deja depusa).

"In urma incheierii, in aceste conditii, a contractului de mandat nr. 2963/27.06.2011, in perioada 2011-2013, inculpatul Dumitru Dragomir a platit, in mod succesiv, in numele LPF, in contul SC Capital Properties SRL (reprezentata de inculpatul Mihai Corbu) un comision in suma totala de 12.102.648 lei - in trei transe esalonate pe trei ani - respectiv 2011, 2012 si 2013", sustine Parchetul.

Potrivit procurorilor, activitatea infractionala desfasurata de Dumitru Dragomir a avut drept urmare si diminuarea corelativa a patrimoniului LPF cu suma de aproximativ 2.800.000 euro, iar sumele transferate de Liga in contul SC Capital Properties SRL au fost virate ulterior de Mihai Corbu si Alexandru-Madalin Radu-Arhire mai intai in conturile unor societati comerciale de "tranzit", iar din acestea in conturile unor societati comerciale cu comportament de tip "fantoma" - controlate de Tiberiu-Constantin Negoescu si Cristian-Nicolae Paun, de unde au fost retrase in numerar si restituite "la sacosa" dispunatorilor platilor.

"De asemenea, in cursul anului 2013, in baza aceleasi rezolutii infractionale, inculpatul Dumitru Dragomir, in calitate de presedinte al LPF, a inregistrat in documentele contabile ale Ligii, precum si in celelalte documente legale (declaratii fiscale) operatiuni fictive constand in achizitii nereale de servicii in valoare de 3.250.800 lei de la SC Capital Properties SRL, in scopul sustragerii de la indeplinirea obligatiilor fiscale si cauzand un prejudiciu estimat bugetului de stat in cuantum total de 1.300.320 lei", arata anchetatorii.

 

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Ce mesaj a transmis fotbalistul eliminat de Istvan Kovacs în Barcelona - PSG
Citește și...
Dumitru Dragomir cere ridicarea controlului judiciar. De ce vrea neaparat fostul sef al LPF sa iasa din tara
Dumitru Dragomir cere ridicarea controlului judiciar. De ce vrea neaparat fostul sef al LPF sa iasa din tara

Mitica Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este pregatit sa mai traiasca 40 de ani. Asa, spune el, va avea ragaz sa isi dovedeasca nevinovatia in procesul in care este acuzat ca ar fi delapidat fondurile ligii.

Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata in dosarul privind vanzarea drepturilor TV pentru meciuri:
Dumitru Dragomir a fost trimis in judecata in dosarul privind vanzarea drepturilor TV pentru meciuri: "NU am nicio emotie"

Mitica Dragomir, fostul sef al Ligii Profesioniste de Fotbal, a fost trimis in judecata, alaturi de alte 40 de persoane.

Dumitru Dragomir, in fata unui proces la finalul caruia risca INCHISOAREA.
Dumitru Dragomir, in fata unui proces la finalul caruia risca INCHISOAREA. "Mitica de la Liga", banuit de delapidare

Fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, Dumitru Dragomir, se apropie cu pasi repezi de un proces la capatul caruia risca o condamnare.

Recomandări
Politico:
Politico: "Ucraina se îndreaptă spre înfrângere". Marile atuuri pe care Putin le are în lupta pentru victorie

Întrebați un soldat ucrainean dacă mai crede că Occidentul va sta alături de Kiev "atât timp cât va fi nevoie".

Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO
Gafă rușinoasă a lui Marcel Ciolacu în Qatar. Premierul a încurcat „lecția” cu „erecția”. VIDEO

Marcel Ciolacu a făcut o gafă jenantă în timpul unor declarații de presă susținute în Qatar. Deși avea discursul scris, premierul s-a încurcat și în loc de „lecție” a pronunțat... „erecție”.

Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO
Explozie puternică într-un bloc din Craiova. Fațada s-a prăbușit. A fost activat Planul Roșu. O femeie a murit | FOTO

O explozie de proporții a avut loc, miercuri, în municipiul Craiova. Deflagrația a fost atât de puternică încât fațada blocului s-a prăbușit.