Dumitru Dragomir cere ridicarea controlului judiciar. De ce vrea neaparat fostul sef al LPF sa iasa din tara

31-07-2015 09:53


Mitica Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, este pregatit sa mai traiasca 40 de ani. Asa, spune el, va avea ragaz sa isi dovedeasca nevinovatia in procesul in care este acuzat ca ar fi delapidat fondurile ligii.

Pana atunci insa le-a cerut judecatorilor sa ii ridice interdictia de a parasi Romania. Dragomir vrea sa mearga la Budapesta, ca sa sustina nationala in meciul cu Ungaria.

Dumitru Dragomir: “Vreau sa ma duc si eu la meciul cu Ungaria si am facut si eu recurs acum.
Reporter: Mai sunt motive sa se teama ca ati putea fugi din Romania?
Dumitru Dragomir: Nu. Dar de ce sunt bagat in procesul asta?"

Mitica Dragomir incearca sa ii convinga pe magistrati ca ar fi momentul sa i se ridice controlul judiciar impus in scandalul in care e judecat pentru ca ar fi delapidat fondurile Ligii Profesioniste de Fotbal, dosar in care a si fost retinut la un moment dat.

Jovial si cu pielea rosie ca de rac, fostul sef al Ligii si-a facut aparitia de dimineata la Curtea de apel Bucuresti. Impreuna cu avocatul sau a incercat sa scape de controlul judiciar ce i-a fost impus in aprilie 2014, cand procurorii care l-au retinut pentru 24 de ore, insa nu au convins instanta ca sa-l aresteze.

Dumitru Dragomir: “La final o sa se vada ca nu am nicio treaba cu procesul asta. Nu joc in piesa asta, nici macar ca sufleur. Stiam ca sunt urmarit sub oglinda si m-am ferit. Sunt nevinovat suta la suta.”

Si totusi, in scenariul procurorilor, Mitica Dragomir s-ar fi ales ilegal cu cateva milioane de euro - intre doua si trei milioane - din drepturile de televiziune incasate de LPF. S-ar fi folosit de ajutorul unor firme dintr-o retea de evziune fiscala si este acuzat de evaziune si delapidare.

Dumitru Dragomir: “Eu le-am dat dischetele cu inregistrarile din ultimii 12 ani. Sunt probele aici. Deci practic procurorii au toate secretele.”

In dosar, alaturi de Dragomir sunt judecati alti 56 de suspecti, asa ca se anunta un proces de lunga durata.

Dumitru Dragomir: “Aveti rabdare pana se judeca, pana la final. eu mai traiesc 30-40 de ani. Am rabdare.”

VIDEO PROTVPLUS.RO