Familia lui Vadim a vandut drapelul lui Avram Iancu cu 105.000 de euro. Cine l-a cumparat si unde va ajunge obiectul
Drapelul lui Avram Iancu, folosit in Revolutia de la 1848, a fost cumparat la licitatie cu peste 100.000 de euro de omul de afaceri Adrian Thiess.
Steagul, pictat pe piele, dateaza de la jumatatea secolului al XIX-lea si este considerat o raritate. Obiectul, care se afla in proprietatea familiei lui Corneliu Vadim Tudor, a fost scos la vanzare pentru a doua oara, la peste doi ani de la conflictul dintre fostul lider al PRM, decedat anul trecut, si Gheorghe Funar. Ambii si-au disputat acest steag.
Drapelul pictat pe piele are margine din matase si broderie din fir de argint.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Ar fi fost folosit de una dintre legiunile lui Avram Iancu in luptele din Ardeal, impotriva armatelor ungare. Pretul de pornire la licitatie a fost de 5.000 de euro.
Intr-un final, a fost adjudecat cu 105.000 de euro, bani de omul de afaceri Adrian Thiess.
Adrian Thiess, om de afaceri: "L-am luat impreuna cu alti cetateni. Il vom duce la muzeu."
Lupta, spun cei de la casa de lictatii ARATMARK, a fost foarte stransa. Printre cei care si l-au dorit s-au numarat niste reprezentanti ai lui Gigi Becali, dar si ai autoritatilor locale din comuna Horea.
Valeriu Sangeorzan, director de marketing si vanzari ARTMARK: "A existat o comisie - in 2013 - de specialisti, care i-au recunoscut vechimea de peste 170 de ani si autenticitatea tesaturii, a tehnicii de lucru."
Inainte de aceasta licitatie, drapelul o fost intr-o expozitie itineranta prin tot Ardealul.
Steagul a fost scos la vanzare si in 2013, dar a fost retras din cauza unor conflicte juridice dintre Corneliu Vadim Tudor si Gheorghe Funar.
Acesta din urma sustinea, la momentul respectiv, ca Vadim Tudor nu are dreptul sa-l vanda, pentru ca ar apartine Partidului Romania Mare. Dupa moartea lui Vadim, Funar n-a mai avut nicio pretentie.
Sursa: Pro TV
Etichete: licitatie, avram iancu, drapel, Corneliu Vadim Tudor,
Dată publicare:
04-02-2016 07:52