Două persoane, reținute într-un dosar de fraudă. Prejudiciul se ridică la 1,3 milioane lei


Ultimul update: Joi 07 Februarie 2019 19:38
Data publicarii: Joi 07 Februarie 2019 19:34
Categorie: Stiri actuale
descindere diicot

Două persoane au fost reținute de polițiștii Serviciului de Investigații a Criminalității Economice din Mureș, într-un dosar cu prejudiciu de 1,3 milioane de lei.

„Activităţile s-au desfăşurat sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mureş, în Capitală, precum şi în judeţele Mureş, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Galaţi, Gorj, Ilfov, Iaşi, Mehedinţi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Vâlcea, Vaslui. Din cercetări a rezultat faptul că, în perioada 2012 -2016, reprezentanţii unei firme din Mureş, având ca obiect principal de activitate transporturi rutiere de mărfuri, ar fi stabilit relaţii comerciale fictive şi ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conţinut economic real. De asemenea, cei în cauză ar fi omis înregistrarea în totalitate a livrărilor efectuate, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale. Prin faptele lor, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 1.300.000 de lei. (...) Faţă de un bărbat, de 35 de ani, din judeţul Iaşi şi o femeie, de 28 de ani, din judeţul Galaţi, a fost luată măsura preventivă a reţinerii, pentru 24 de ore. Au fost puse în executare 15 mandate de aducere", a precizat Inspectoratul de Poliţie Judeţean Mureş, într-un comunicat remis Agerpres.

Potrivit IPJ Mureş, în urma percheziţiilor au fost identificate şi ridicate în vederea continuării cercetărilor documente contabile şi înscrisuri.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

„La acţiune au participat şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie aferente judeţelor menţionate, precum şi luptători din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale. Activităţile au beneficiat de sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române", a mai arătat IPJ Mureş.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO