Şeful SPCRPCIV Giurgiu şi primarul din Valea Dragului, reţinuţi în dosarul permiselor
Şeful Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) Giurgiu, dar şi primarul localităţii Valea Drăganului au fost reţinuţi, vineri, în dosarul obţinerii de permise de conducere în mod fraudulos.
Șeful DRPCIV Giurgiu a fost reţinut, vineri, în dosarul obţinerii de permise de conducere în mod fraudulos, potrivit unor surse judiciare.
De asemenea, a fost reţinut primarul localităţii Valea Drăganului din judeţul Giurgiu, acesta având calitatea de intermediar. Primarul este asociat la o şcoală de şoferi condusă de soţia sa.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cele două persoane vor fi prezentate magistraţilor cu propunere de arestare prevenivă.
De asemenea, ar putea fi reţinută o a treia persoană, dar măsura nu a fost dispusă deocamdată.
Sursele citate au precizat că banii de la candidaţi erau daţi instructorului auto sau intermediarului, care îi dădea mai departe poliţistului examinator la proba practică.
Deocamdată nu s-a stabilit numărul exact al persoanelor care au dat astfel bani.
Ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie au descins, joi, la 26 de adrese din Giurgiu, inclusiv la sediul serviciului pentru permise auto.
Au percheziţionat birouri, într-un amplu dosar de mită. Mai mulţi poliţişti şi instructori auto au fost ridicaţi pentru audieri, suspectaţi că au ajutat diverse persoane să obţină fraudulor carnete de şoferi.
Nu este prima dată când şeful Serviciului pentru Permise Auto este într-un astfel dosar. La fel s-a întâmplat şi în urmă cu doi ani, când fostul şef al aceluiaşi serviciu a fost acuzat tot pentru luare de mită.
Această caracatiţă se pare că s-a întins până la un primar care şi el ar fi intermediat această mită. Practic, candidaţii care doreau să ia un permis de conducere, prin intermediul instructorilor auto, plăteau anumite sume de bani care ajungeau la poliţişti, la şeful serviciului, dar şi la un primar care ar avea legătură cu o anumită școală de şoferi de unde plecau acești candidați.