Cine este șoferul urmărit în Capitală. Dosare penale pentru rudele care l-au apărat

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 04 Martie 2018 19:05
Categorie: Actualitate

Rudele șoferului urmărit cu focuri de arma în București s-au ales cu dosar penal pentru ultraj. Vor răspunde în fața legii, pentru că au încercat să-i oprească pe polițiști să-l încatuseze pe suspect.

Pe de alta parte, tânărul lovit de agenți în momentul încătușării susține că intenționează să depună plângere. Poliţiştii au încercat să-i pună cătuşele unui individ care a fluturat o armă albă şi a încercat să îşi apere o rudă, pe Florin Nicolae.

Fugarul, în vârstă de 27 de ani, conducea o maşină fără să aibă permis şi nu a oprit la semnalele unui echipaj, în trafic. Alexandru Găitan este unul din poliţiştii care au pornit pe urmele lui. Găitan lucrează de zeci de ani în Ferentari şi povesteşte cât de periculoasă a fost întreaga misiune.

Agent principal şef Alexandru Găitan, poliţist al secţiei de poliţie 24: "Era destul de periculos, pentru că era o casa aflată în câmp, nu ştiam câţi sunt înăuntru, câţi erau afară, puteau să vină vecini în ajutor. Sunt persoane care nu au nicio reţinere să atace un poliţist. Colegii aveau răni superficiale, cert e că atunci când ne-au văzut, agresorii au renunţat la cuţite, bâte, ce mai aveau..."

În total, 9 persoane au ajuns la secţie, alături de tânărul pe care îl urmăreau poliţiştii. Trei femei şi 6 bărbaţi care i-au lovit pe poliţişti şi i-au împiedicat să ajungă în podul unde se ascunsese suspectul. Avocatul rudelor susţine însă că poliţiştii au folosit excesiv forţa când l-au încătuşat pe unul dintre bărbaţi.

Grigore Marian, avocatul familiei: ”Consider că a fost o măsură pe care au luat-o poliţiştii, a fost o depăşire de normalitate. Nu am fost niciodată de acord cu aceste modalităţi de maltratare a unei persoane care trebuie încătuşată. Familia mi-a spus că are de gând să ceară aplicarea legii cu privire la măsurile abuzive care au fost luate."

Agent principal şef Alexandru Găitan, poliţist al secţiei de poliţie 24: "Problema nu e imobilizarea şi încătuşarea, problema e că omul trebuia să fie conştient că trebuie să se supună somaţiilor poliţiştilor. Poliţistul e pregătit, în general, pentru orice, legea spune clar, se foloseşte orice mijloc din dotare pentru a imobiliza persoana în cauză.”

Superiorii poliţiştilor vor analiza misiunea şi imaginile surprinse, pentru a identifica şi corecta eventualele nereguli. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun însă că nu este cazul pentru o anchetă internă.

Urmărire ca în filme în Capitală: Un tânăr fără permis, oprit cu focuri de armă. VIDEO
Urmărire ca în filme în Capitală: Un tânăr fără permis, oprit cu focuri de armă. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
viscol A3
Autostrada Turda-Gilău, blocată din cauza viscolului. De ce nu au ieşit utilajele de deszăpezire
Începe ”migrația” pachetelor pentru românii din străinătate. ”Slănină, ceapă, țuică”
Cazul liftierei care ar fi cerut cadourile copiilor cu cancer. Ce riscă și cum s-ar fi justificat
CAMERA ASCUNSĂ. Porci, vânduți din zonele afectate de pestă. ”E injectat, are tot”
România va folosi la summitul de la Sibiu, în premieră europeană, o tehnologie imposibil de păcălit
O mamă româncă riscă închisoarea şi să-şi piardă copilul în urma acuzaţiilor unui italian
Hoti camion
Jaf de 19 secunde, la 100 km/h. O singură greșeală poate însemna moartea pentru hoți
Greu de reținut. Bărbatul care și-a bătut iubita s-a jucat marți cu poliția, care l-a lăsat apoi liber
Ucrainenii îşi abandonează rablele în România. Cum câştigă mii de euro din această afacere
Militarul care și-a ucis iubita, o coafeză din Titu, condamnat la 25 de ani de închisoare
Motivul pentru care o femeie i-a incendiat casa fostului iubit: „Nu te puteai apropia, că săreau oalele”
De la ce a pornit războiul dintre clanurile de romi din Calafat. Un poliţist, rănit