Cine este șoferul urmărit în Capitală. Dosare penale pentru rudele care l-au apărat

Autor: Stirileprotv.ro
Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 04 Martie 2018 19:05
Categorie: Actualitate

Rudele șoferului urmărit cu focuri de arma în București s-au ales cu dosar penal pentru ultraj. Vor răspunde în fața legii, pentru că au încercat să-i oprească pe polițiști să-l încatuseze pe suspect.

Pe de alta parte, tânărul lovit de agenți în momentul încătușării susține că intenționează să depună plângere. Poliţiştii au încercat să-i pună cătuşele unui individ care a fluturat o armă albă şi a încercat să îşi apere o rudă, pe Florin Nicolae.

Fugarul, în vârstă de 27 de ani, conducea o maşină fără să aibă permis şi nu a oprit la semnalele unui echipaj, în trafic. Alexandru Găitan este unul din poliţiştii care au pornit pe urmele lui. Găitan lucrează de zeci de ani în Ferentari şi povesteşte cât de periculoasă a fost întreaga misiune.

Agent principal şef Alexandru Găitan, poliţist al secţiei de poliţie 24: "Era destul de periculos, pentru că era o casa aflată în câmp, nu ştiam câţi sunt înăuntru, câţi erau afară, puteau să vină vecini în ajutor. Sunt persoane care nu au nicio reţinere să atace un poliţist. Colegii aveau răni superficiale, cert e că atunci când ne-au văzut, agresorii au renunţat la cuţite, bâte, ce mai aveau..."

În total, 9 persoane au ajuns la secţie, alături de tânărul pe care îl urmăreau poliţiştii. Trei femei şi 6 bărbaţi care i-au lovit pe poliţişti şi i-au împiedicat să ajungă în podul unde se ascunsese suspectul. Avocatul rudelor susţine însă că poliţiştii au folosit excesiv forţa când l-au încătuşat pe unul dintre bărbaţi.

Grigore Marian, avocatul familiei: ”Consider că a fost o măsură pe care au luat-o poliţiştii, a fost o depăşire de normalitate. Nu am fost niciodată de acord cu aceste modalităţi de maltratare a unei persoane care trebuie încătuşată. Familia mi-a spus că are de gând să ceară aplicarea legii cu privire la măsurile abuzive care au fost luate."

Agent principal şef Alexandru Găitan, poliţist al secţiei de poliţie 24: "Problema nu e imobilizarea şi încătuşarea, problema e că omul trebuia să fie conştient că trebuie să se supună somaţiilor poliţiştilor. Poliţistul e pregătit, în general, pentru orice, legea spune clar, se foloseşte orice mijloc din dotare pentru a imobiliza persoana în cauză.”

Superiorii poliţiştilor vor analiza misiunea şi imaginile surprinse, pentru a identifica şi corecta eventualele nereguli. Reprezentanţii Poliţiei Capitalei spun însă că nu este cazul pentru o anchetă internă.

Urmărire ca în filme în Capitală: Un tânăr fără permis, oprit cu focuri de armă. VIDEO
Urmărire ca în filme în Capitală: Un tânăr fără permis, oprit cu focuri de armă. VIDEO
VIDEO PROTVPLUS.RO
Dragnea cu dureri de spate
Dragnea: Am două hernii, una cervicală, una lombară. Eu vreau să nu ajungem la operaţie
Accident grav pe A1, lângă Timişoara. Un TIR şi un microbuz s-au răsturnat. VIDEO
Și-a acoperit plăcuțele de înmatriculare și a intrat într-o benzinărie. Ce a facut apoi
Cartoful rezistent la secetă, creat în laborator. ”Vremea nefavorabilă i-a dublat prețul”
Cazurile de violență domestică, monitorizate cu brățări electronice
Întorsătură spectaculoasă în ancheta falsului doctor Matteo Politi
autostrada
Cea mai nouă autostradă din țară, plină de gropi. Cum și-a spart o șoferiță parbrizul
Lanțul greșelilor în cazul copilului mort la Sanador. Șase medici au primit o mustrare
Înşelăciuni de sezon. Hering pe post de scrumbie la preţuri de trei ori mai mari
Tarom și Guvernul României ar analiza achiziționarea companiei Blue Air
Imagini cu ușa de 100 de kg care a strivit un copil de 2 ani. Ce făcea mama lui
Unde a fost găsit elevul din Gorj care a fugit de acasă după ce a luat o notă mică