Dosar de evaziune de doua milioane de euro. Perchezitii la o clinica medicala privata si firme de constructii
Se anunta o ampla ancheta intr-o clinica privata din Capitala, unde politistii de la economic au facut perchezitii joi dimineata. Patronul unitatii sanitare, omul de afaceri Dorian Sam Schwartz, este acuzat de evaziune fiscala.
Anchetatorii spun ca, vreme de patru ani, Schwartz ar fi inregistrat in evidentele contabile facturi fictive. Adica ar fi sustinut ca are cheltuieli multe, care scad profitul, insa in realitate, acestea nu existau. Astfel, bugetul de stat ar fi fost prejudiciat cu doua milioane de euro.
Politistii au efectuat, joi dimineata, 15 perchezitii domiciliare, in Bucuresti si in doua judete, la persoane banuite ca ar fi cauzat un prejudiciu de peste doua milioane euro, prin evaziune fiscala in domeniul medical si in constructii.
Vor fi puse in executare 18 mandate de aducere, persoanele depistate urmand a fi conduse la audieri."La data de 13 august, politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din cadrul Inspectoratului General al Politiei Romane, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti, efectueaza 15 perchezitii domiciliare in Bucuresti, Ilfov si Teleorman, la persoane banuite de evaziune fiscala", informeaza un comunicat al IGPR, relateaza Agerpres.
Actiunea vizeaza documentarea activitatii unei clinici medicale private din Bucuresti care, in perioada 2010-2014, s-ar fi sustras, in parte, de la indeplinirea obligatiilor fiscale prin inregistrarea in contabilitate de operatiuni fictive sau inexacte. "Pentru a-si diminua obligatiile de plata datorate bugetului de stat, agentul economic, in calitate de beneficiar final, ar fi creat un circuit comercial fictiv, inregistrand achizitii supraevaluate de la firme de constructii. La randul lor, aceste societati comerciale ar fi evidentiat in contabilitate cheltuieli fictive contractate de la mai multe firme controlate, in fapt, tot de persoanele banuite", se arata in comunicat.
La actiune au participat 58 de politisti din cadrul Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice, luptatori ai Serviciul pentru Interventii si Actiuni Speciale, precum si politisti ai Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, inspectoratelor de politie ale judetelor Ilfov si Teleorman. Activitatile au beneficiat de sprijinul de specialitate al Departamentului de Informatii si Protectie Interna.