Doi pacienți considerați periculoși, prinși de Poliție după ce au fugit de la Săpoca. Ei erau supravegheați de un infirmier

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

A fost mobilizare de forţe, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în Buzău, după ce doi bărbaţi internaţi la Spitalul de Psihiatrie Săpoca au evadat. Pacienţii, consideraţi periculoşi, au fugit chiar de lângă infirmierul care îi supraveghea.

Pe urmele lor au pornit zeci de poliţişti şi jandarmi şi, la trei ore de la dispariţie, indivizii au fost găsiţi. Între timp, în cadrul instituţiei a fost începută o anchetă internă.

Alarma a fost dată chiar de infirmierul care îi avea în grijă pe cei doi pacienţi, de 23, respectiv 33 de ani. Bărbaţii, unul din Buzău, celălalt din Ialomiţa, ajutau la ridicarea gunoiului menajer de la bucătăria spitalului în momentul în care au reuşit să fugă. Indivizii au sărit gardul şi s-au făcut nevăzuţi.

Viorica Mihălascu, director Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri de Siguranţă Săpoca: „Pacienţii erau însoţiţi de un infirmier din cadrul secţiei, dar acesta nu a reuşit să prindă pe niciunul dintre ei, însă a revenit rapid în secţie şi a anunțat medicul de gardă şi a fost alertat Inspectoratul de Poliţie Buzău."

Poliţişti, jandarmi şi angajaţi ai spitalului au pornit pe urmele lor. Vestea că doi pacienţi periculoşi au evadat s-a răspândit imediat printre localnici.

Localnic: „Au scăpat doi oameni de la Săpoca, de aicea erau filtre pe la Mărăcineni. Sta poliţia pe urmele lor."

După trei ore, fugarii au fost găsiţi la şase kilometri depărtare de spital.

Comisar Gabriel Hurlup, serviciul de investigaţii criminale IPJ Buzău: „S-a reuşit identificarea celor doi fugari undeva în zona râului Slănic, fiind identificaţi şi prinşi fără probleme sau alte evenimente."

Pacienţii au fost din nou internaţi, sub supraveghere strictă. Ei au ajuns la Spitalul de Psihiatrie şi pentru Măsuri de Siguranţă Săpoca la începutul lunii februarie, pentru a fi supuşi unei expertize psihiatrice după ce au comis infracţiuni.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO