Anchetă în cazul cisternei care a căzut în pârâu. Pericol de poluare

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

A fost pericol de explozie şi de poluare, vineri seară, în judeţul Mureş, după ce o cisternă care transporta motorină s-a răsturnat într-un pârâu.

Mastodontul a ajuns lângă o conductă de gaz. În plus, în urma impactului, combustibilul începuse să se scurgă în apă. Aşa că autorităţile au intervenit imediat pentru a evita o tragedie.

Accidentul a avut loc, vineri seara, pe Drumul European 60, în Chendu, un sat din judeţul Mureş. Şoferul autocisternei povesteşte că, pe un pod, nu a mai putut controla mastodontul, a rupt parapetul şi a ajuns în pârâul Nadeş.

Șoferul cisternei: „Încărcat mergeam în Bihor. N-am mai luat curba şi am căzut în pârâu. Mi-a intrat abs -ul, capul tractorului nu a mai luat curba. Am ieşit, m-au ajutat doi cetățeni, eu nu am păţit nimic."

Reporter: „Ce aţi auzit?”
Localnic: „Un zgomot mare. Când am ieşit afară era deja căzut acolo."

Autovehiculul, încărcat cu 31.000 de litri de motorină, s-a oprit la câţiva centimetri de o conductă de gaz, iar pericolul unei explozii era uriaş, aşa că autorităţile au luat imediat măsuri.

Pop Ioan Florin, poliţia rutieră Mureş: „S-a luat măsura izolării zonei accidentului, asigurându-se securitatea participanţilor la trafic, cât şi a echipei de intervenţie la faţa locului."

Sagyebo Istvan, primarul comunei Blăuşeri: „Cel puţin zece case sunt în pericol iminent de incendiu şi, de asemenea, poluarea care este foarte semnificativă."

De teama unei tragedii, s-a intervenit de urgenţă pentru a goli autocisterna. În ajutor au fost chemaţi şi mai mulţi voluntari. Între timp, la fața locului au ajuns şi reprezentanţi ai Gărzii de Mediu. Cum motorina a început să se scurgă în apă, specialiştii au încercat să limiteze poluarea.

Pe de altă parte, poliţiştii au început o anchetă în acest caz.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO