Doi muncitori au murit dupa ce un mal de pamant s-a surpat si a cazut peste ei. Colegii care au scapat cu viata sunt in soc

27-03-2015 17:53


Este o vinere neagra, intr-o localitate din judetul Bacau,
unde doi barbati au murit, dupa ce au fost prinsi sub un mal de pamant.

Sapau, impreuna cu altii, un sant adanc de opt metri fara sa fie asigurati. Alti doi muncitori, care ii ajutau, au fost salvati la timp si au ajuns la spital cu fracturi.

La malul de pamant lucrau sase persoane. Doua la suprafata, iar alte patru la 8 metri adancime. Cei care au scapat cu viata din iadul acestei incercari sunt socati.

"Eram in sant, a venit deodata malul, s-a surpat. Pe mine m-a prins numai intr-o parte, am avut noroc, au sarit
oamenii si m-au scos
", povesteste una dintre victime.

Din pacate, colegii lui nu au avut aceasta sansa. Erau chiar la baza santului, in adancime, iar peretele de pamant, neasigurat cum trebuie cu grinzi de protectie, se inalta deasupra lor amenintator.

Martor: "Erau baietii aici, lucrau la aductiune, am vazut cand s-a prabusit, erau mai multi acolo, am incercat sa-i scoatem, cei doi care se mai afla acolo au mai apucat sa puna mainile deasupra capului si asa i-a prins pamantul."

Pompierii, ajutati de alti localnici, au facut eforturi mari pentru a-i scoate pe muncitori.

Chiar si un elicopter SMURD a fost adus la fata locului. Din pacate insa, pentru bietii oameni nu se mai putea face nimic. Unul dintre barbati avea 61 de ani. Celalalt, cu 20 de ani mai tanar, era tatal a trei copii mici.

Tags: accident, deces,

VIDEO PROTVPLUS.RO