Doi bărbați din Galați, prinși când încercau să arunce trei saci cu cannabis în Dunăre

Dată publicare: 30-04-2021 21:27
Dată actualizare: 30-04-2021 21:30


Doi bărbați din Galați, prinși când încercau să arunce trei saci cu cannabis în Dunăre

Doi bărbați din Galați au fost arestați după ce au fost prinși în timp ce încercau să arunce trei saci cu cannabis în Dunăre, iar DIICOT a descoperit la domiciliile lor echipamente pentru cultivarea indoor a cannabisului.

 

Tribunalul Galați a dispus vineri arestarea preventivă a celor doi inculpați, pentru o perioadă de 30 de zile după ce procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Galați au dispus reținerea lor pe o perioadă de 24 de ore, pentru trafic de droguri de risc, informează DIICOT.

Potrivit procurorilor, inculpații au înfiinţat, într-un imobil situat pe raza municipiului Galați, o cultură de plante de cannabis, în vederea comercializării acestora către diverși consumatori.

La data de 29.04.2021, polițiștii din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Galați au depistat cei 2 inculpați, în parcarea amenajată pe Faleza Dunării din Galați, în timp ce încercau să descarce dintr-un autoturism și să arunce în Dunăre 3 saci conținând 400 plante de cannabis, cu masa totală de 57,7 kilograme.

În aceeași zi, procurorii DIICOT, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Galați, au efectuat un număr de 5 percheziții domiciliare, în urma cărora au fost ridicate documente, telefoane mobile, suma de 10.900 de lei, precum şi diferite echipamente necesare cultivării plantelor de cannabis.

Ulterior, la data de 30.04.2021, a fost efectuată a șasea percheziție domiciliară, la o altă adresă de pe raza municipiului Galați, la o proprietate pe care unul dintre inculpați o închiriase, unde au fost descoperite instrumente pentru cultivarea indoor a canabisului.

 

 

Sursa: StirilePROTV


VIDEO PROTVPLUS.RO