Sute de oameni s-au adunat la Catedrala Patriarhală, la slujba din Vinerea Mare

Dată publicare: 30-04-2021 19:52
Dată actualizare: 30-04-2021 20:14


Este Vinerea Mare, ziua în care Isus a fost răstignit pentru ca apoi prin Înviere să ne ofere nouă viață veșnică.

 

În anul ce a trecut, mulți au pierdut oameni dragi, alții și-au văzut răsturnate obiceiurile. Ne-am temut de pericol și am înțeles cu adevărat că sănătatea este darul cel mai de preț.

Poate că acum este timpul să ne întoarcem la ceea ce contează- dragostea de semeni. În toate bisericile din țară, vineri se oficiază prohodul.

După un an în care ne-am tot îndepărtat și ne-am tot ferit, avem ocazia, în Vinerea Mare, să ne apropiem de Dumnezeu.

Nu poți să nu-ți amintești că anul trecut, în curtea Catedralei Patriarhale, erau doar câțiva preoți, pentru că oamenii urmăreau de acasă slujba Prohodului, din fața televizorelor.

Ne-am rugat și atunci, o facem și acum cu toții, pentru că ne-a rămas credința. Au venit câteva sute de oameni, s-au așezat pe scaunele amenajate la câte un metru și jumătate distanță.

Lipsește conducătorul Bisericii Ortodoxe Române, Patriarhul Daniel, am văzut însă foarte mulți copii, părinți, bunici care așteaptă să fie scos Sfântul Epitaf afară, în mijlocul credincioșilor.

La finalul slujbei urmează acea procesiune de înconjurare a lăcașului de cult, care simbolizează ducerea în mormânt a lui Isus Hristos.

 

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO