DIICOT il acuza pe Tudor Constantinescu, patronul Chocolat, ca ar fi coordonat un grup infractional din Bucuresti

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54
Chocolat

"Un lant de cafenele si restaurante unde nimic nu este lasat la voia intamplarii", asa isi descriau Tudor Constantinescu si Guilbert-Lassange Jean Philippe Pierre Luc afacerea desfasurata in 6 locatii din Bucuresti.

UPDATE: Reactia lui Tudor Constantinescu dupa acuzatiile de azi:

“Multumesc tuturor colaboratorilor si clientilor Chocolat, pe care vreau sa ii asigur de profesionalismul, corectitudinea si transparenta care au stat intotdeauna la baza afacerii pe care am construit-o in ultimii 9 ani. In aceasta perioada, Chocolat a crescut, prin munca cinstita a unor oameni extraordinari si devotati si prin multa creativitate, de la un restaurant si 7 angajati, la o echipa de peste 170 de oameni, in 6 locatii din Bucuresti.

Voi colabora cu autoritatile pe perioada anchetei pentru a-mi demonstra nevinovatia.

Imi cer iertare clientilor pentru expunerea la situatia creata astazi si va garantez ca Chocolat va continua sa se ridice la inaltimea asteptarilor si va mentine aceleasi standarde ridicate in ceea ce priveste produsele si serviciile oferite.”

Povestea Chocolat a inceput in Centrul Vechi al Capitalei, in 2006 si s-a extins treptat. Brandul “Chocolat” este unul exclusivist, cunoscut in Capitala, iar preturile sunt medii inspre mari.

Procurorii DIICOT ii cerceteaza insa pe cei doi pentru organizarea unui grup infractional specializat in savarsirea infractiunilor de evaziune fiscala si spalare de bani. In dosar apar si alte nume mari din industria restaurantelor si a cluburilor din Bucuresti: Trattoria Il Calcio, Fratelli, Le Club.

Potrivit unor oficiali din DIICOT, acestia foloseau program informatic ce permitea dubla contabilitate pentru diminuarea bazei de impozitare.

Mai exact, acest program de contabilitate consta in existenta a doua registre de evidenta contabila de acelasi tip, referitoare la aceleasi bunuri si valori: unul reflecta realitatea economica si financiara a contribuabilului la care accesul este restrictionat si unul falsificat, in care sunt inregistrate date si operatiuni ce releva venituri inferioare celor reale pentru produsele livrate si banii incasati.

Programul era accesat cu ajutorul unui card aflat doar in posesia casierelor de la punctele de lucru ale societatilor, care permite accesul in memoria fiscala a casei de marcat si efectuarea unor operatiuni de impartire a produselor proprii, neimbuteliate (produse zaharoase si de patiserie obtinute la punctul de lucru din Bucuresti, str. Valea Lunga nr. 58, sector 6) care, cumulate, inregistreaza o pondere mai mare in venituri si nu sunt fiscalizate. Prejudiciul provizoriu estimat este de 500.000 euro.

Perchezitiile au loc in aceste momente la toate punctele de lucru ale societatilor Choco Ateneu SRL si Choco Mosilor SRL, Coza Nostra Art SRL, Theobroma Consult SRL si Theoprod Art SRL, C. Restaurante Tratoria IL Calcio SRL, SC Twins Downtown SRL, SC Le Club Herastrau SRL, SC Twins Cafe SRL, SC Rubicon Floreasca SRL.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO