Elena Udrea, la DNA: "Este EXCLUS sa platesc o cautiune in bani de 5 milioane de RON"

Ultima actualizare: 15-11-2015 06:54
elena udrea

Fostul ministru Elena Udrea s-a prezentat, joi, la sediul Directiei Nationale Anticoruptie, in dosarul in care este cercetata sub control judiciar pe cautiune.

La intrare in sediul DNA, Elena Udrea a declarat ca este exclus sa plateasca 5 milioane lei, suma stabilita drept cautiune. "Un lucru este sigur, asta puteti sa stiti de la mine: exclus sa platesc o cautiune in bani de 5 milioane de RON", a afirmat Udrea.

Elena Udrea ar fi venit sa clarifice problema bunurilor si a fondurilor pe care le poate aduce garantie, dupa ce a sustinut ca nu are bani sa achite cautiunea de 5 milioane de lei.

Procurorii DNA au dispus masura controlului judiciar pe cautiune in cazul Elenei Udrea in dosarul in care Parlamentul a incuviintat inceperea urmaririi penale si retinerea acesteia, nu insa si arestarea preventiva, fiind stabilita suma de cinci milioane lei.

In acest dosar, procurorii o acuza pe Elena Udrea de luare de mita in forma continuata, trafic de influenta in forma continuata, instigare la abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru sine, efectuare de operatiuni financiare incompatibile cu functia ori incheierea de tranzactii financiare utilizând informatiile in virtutea functiei, spalare de bani in forma continuata, fals in declaratii de avere in forma continuata (cu referire la declaratiile de avere din perioada 2009 - 2012).

Elena Udrea este acuzata ca, in 2010, in calitate de ministru si de persoana cu functie de conducere in partid, având influenta asupra factorilor de decizie din Ministerul Economiei si ai SC Hidroelectrica SA, a pretins de la un om de afaceri, prin intermediar, suma de 5 milioane USD, pentru a asigura firmei controlate de acesta derularea, in continuare, a contractului bilateral de vânzare-cumparare de energie electrica cu SC Hidroelectrica SA.

"Pentru a-si exercita influenta, (...) la inceputul anului 2012, a primit de la acelasi om de afaceri, prin intermediar, suma de 3.800.000 USD si o creanta de 900.000 de euro pe care una dintre firmele controlate de acesta o detinea ca urmare a unui imprumut garantat cu pachetul de 90% din actiunile la o societate cu activitate in mass-media", sustin anchetatorii.

Procurorii mai spun ca Elena Udrea s-ar fi folosit de influenta pe care o avea ca ministru pentru a cumpara prin interpusi, sub pretul pietei, o vila pe litoral, pe care ar fi renovat-o cu bani de la compania care avea contract cu ministerul.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO