DNA cere arestarea preventiva a deputatului PNL Teodor Nicolescu. Acuzatiile care i se aduc fostului vicepresedinte ANRP

18-03-2015 19:09


Procurorii anticoruptie vor cere Camerei Deputatilor sa avizeze retinerea si arestarea preventiva a liberalului Catalin Teodor Nicolescu.

Fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor, Nicolescu este suspectat de implicare directa in afacerea care a dus la arestarea fostului presedinte al ''Agentiei Nationale de Integritate'' Horia Georgescu.

Catalin Nicolescu a fost acuzat initial doar de abuz in serviciu, la fel ca si membrii comisiei de despagubiri, pentru ca ar fi avizat cele trei dosare supra-evaluate care ar fi pagubit statul cu 75 de milioane de euro.

Miercuri insa, procurorii DNA i-au adus o noua acuzatie, aceea de luare de mita. Nicolescu ar fi primit mita in jur de un milion de euro de la beneficiarii celor trei despagubiri. Asa ca anchetatorii vor ca si deputatul Catalin Nicolescu sa fie arestat preventiv. Pentru asta este nevoie ca deputatii sa ii ridice imunitatea.

VIDEO PROTVPLUS.RO