Directorul de la "Jean Monnet" si-ar putea pierde postul. Concluziile Ministerului Educatiei

Ultima actualizare: 31-10-2012 17:47

Scandalul iscat la liceul Jean Monnet din Bucuresti, unde un profesor a fost acuzat de viol, ar putea sa provoace schimbari in conducerea scolii.

Directorul si-ar putea pierde postul pentru ca nu a prevenit o situatie deosebit de grava. Totul se va decide in urma raportului final al anchetei corpului de control al Ministrului Educatiei.

Inceputa luni, aceasta verificare fara precedent va lua la bani marunti absolut tot ce se intampla in scoala, de la predare pana la relatiile dintre elevi si profesori.

Dupa trei zile in care membrii corpului de control desemnat de ministrul Funeriu vor strange probe si vor face verificari in unitatea scolara, urmeaza alte cateva zile de analiza.

Vor fi detectate eventualele probleme si se vor cere noi lamuriri de la conducerea liceului. In final, concluzia poate fi una singura: daca episodul presupusului viol de acum trei saptamani putea fi anticipat si prevenit sau daca cumva a fost provocat de un prost management al situatiilor de criza din partea conducerii scolii.

Oricum, aceasta ancheta este una cu totul exceptionala si vizeaza absolut toate palierele, de la acte, programa, rapoarte din consilii profesorale, indicii despre comunicare intre elevi si profesori.

In mod deosebit vor fi cautate cazuri de conduita indoielnica a profesorilor si a elevilor, atat la cursuri, cat si in activitati extrascolare. Practic, orice semn de intrebare trebuie lamurit.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO