Emil Boc, in fata instantei: Aliantele dintre politicieni si presa pot crea instabilitate politica


Ultimul update: Sambata 15 Septembrie 2012 23:40
Data publicarii: Marti 22 Noiembrie 2011 13:02
Categorie: Stiri actuale
Emil Boc

Audierea lui Emil Boc la Tribunalul Bucuresti s-a incheiat, premierul declarand in fata instantei ca aliantele dintre politicieni si presa pot crea instabilitate politica.

Emil Boc a raspuns, marti, mai multor intrebari adresate de instanta, precum si unora depuse la dosar de avocatii lui Sorin Ovidiu Vintu.

"Aliantele dintre politicieni si presa pot crea instabilitate politica", a declarat Boc, el raspunzand astfel intrebarii judecatorului referitoare la modul in care apreciaza ca simpla exprimare a unei opinii apartinand lui Sorin Ovidiu Vintu ar putea crea instabilitate politica.

Premirul a mai sustinut ca este un act de notorietate si ca figureaza in interceptarile dosarului lui Vintu ca acesta a afirmat ca s-a aliat cu politicieni pentru suspendarea presedintelui Traian Basescu.

Raspunzand unei intrebari depuse la dosar de avocatii lui Vintu legate de lectii de morala fara mentionarea pagubitilor FNI, Boc a raspuns ca a facut doar afirmatia ca pe unele posturi TV nu se reiau informatii de interes public despre pagubitii FNI.

"Am spus ca statul prin AVAS a platit o suta de milioane de euro pagubitilor FNI", a declarat premierul in fata instantei.

Instanta l-a mai intrebat pe Emil Boc daca recunoaste ca l-a acuzat pe Vintu ca urmareste sa impiedice justitia sa ajunga la el.

"Declaratia a fost facuta atunci cand a fost readusa in discutie tema suspendarii presedintelui care genereaza ingrijorare din perspectiva economica si teama investittorilor. Este o declaratie politica si este o judecata de valoare. Este de notorietate ca Sorin Ovidiu Vintu a sustinut suspendarea presedintelui", a raspuns primul ministru.

Premierul Emil Boc s-a prezentat la Tribunalul Bucuresti, in dosarul in care Sorin Ovidiu Vintu ii cere daune de un milion de euro. Omul de afaceri a cerut aceata suma pentru acuzatiile legate de cazul FNI si de implicarea intr-o lovitura de stat.

Dosarul in care Emil Boc a fost chemat in judecata de Sorin Ovidiu Vintu a fost inregistrat in 15 octombrie 2010. In 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate.

In acest dosar, Vintu ii cere lui Emil Boc daune de un milion de euro pentru acuzatiile aduse cu privire la cazul FNI si de o eventuala implicare intr-o lovitura de stat, potrivit Mediafax.

Tot in 15 octombrie 2010, Sorin Ovidiu Vintu a actionat-o in instanta si pe Elena Udrea, tot intr-un dosar care are ca obiect raspunderea civila delictuala, daunele solicitate fiind tot de un milion de euro. In 2011, toate cele trei termene de judecata au fost amanate, dezbaterile urmand sa fie reluate in 28 noiembrie.

Sorin Ovidiu Vintu l-a dat in judecata si pe Traian Basescu, actiunea fiind inregistrata la Tribunalul Bucuresti in august 2009. La termenul anterior, din 18 noiembruie, instanta a stabilit amanarea cauzei pana la 17 februarie 2012. si in acest dosar, cuantumul daunelor solicitate este de un milion de euro.

Sursa: Mediafax

VIDEO PROTVPLUS.RO