Dinel Staicu, arestat la Budapesta, ajunge in tara luna viitoare

Dată publicare: 21-04-2011 19:00
Dată actualizare: 09-06-2012 15:02


Dinel Staicu

Dinel Nutu, fost Staicu, a fost arestat la Budapesta, dupa ce instanta a confirmat, joi, mandatul emis de autoritatile romane, acesta urmand sa fie predat la inceputul lunii mai.

Predarea lui Dinel Nutu catre autoritatile romane se va face la inceputul lunii mai, timp in care va ramane in arestul Politiei din Budapesta.

Dinel Nutu a fost prezentat, joi, instantei ungare in vederea luarii unei decizii privind extradarea in Romania. Ministerul Afacerilor Externe anunta, miercuri, ca autoritatile maghiare au informat Ambasada Romaniei la Budapesta ca Dinel Nutu (Staicu) va fi prezentat, joi, in fata instantei, in vederea luarii unei decizii privind extradarea in Romania, scrie Mediafax.

Dinel Nutu a fost prins in seara de 19 aprilie, in localitatea Mako din Ungaria. Pe numele lui Dinel Staicu a fost emis un mandat european de arestare, fiind condamnat la sapte ani inchisoare pentru complicitate la abuz in serviciu prin ingradirea unor drepturi si abuz in serviciu contra intereselor publice.

Prins cu ajutorul SRI

In urma unor convorbiri dintre Staicu cu unele persoane din Romania, SRI a reusit sa-l localizeze in Ungaria, transmitand o informare in baza careia acesta a fost ridicat dintr-o parcare a unui supermarket din localitatea Mako.

Dinel Staicu si-a schimbat numele in Dinel Nutu. Pe 4 aprilie, Dinel Staicu a fost condamnat definitiv la sapte ani de inchisoare in dosarul privind fraudarea Bancii Internationale a Religiilor.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO