Din 16 mai 2022, masca de protecție nu mai este obligatorie în avion și în aeroporturi. Regulile vor varia însă
Începând din 16 mai 2022, cei care vor călători cu avionul nu vor mai trebui să poate mască în aeroporturi și în cabină.
Agenția pentru Siguranța Aviație a Uniunii Europene (EASA) și centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a anunțat că începând din 16 mai 2022 renunță la obligativitatea de a purta măști medicale în aeroporturi și în timpul calătoriei. În același timp se menționează faptul că masca medicală rămâne cea mai bună protecție împotiva transmiterii virusului SARS-Cov-2.
Directorul ECDC, Andrea Ammon, a declarat că vaccinurile și conștientizarea oamenilor în legătură cu imunizarea a dus la o rată de infectare mult mai scăzută și viața noastră a început să revină la normal.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Deși masca nu mai este obligatorie în aeroporturi și în cabină este important să ne asigurăm de o bună igienă a mâinilor și pe cât posibil să păstrăm distanțarea socială, mai spus autoritățile.
Obligativitatea de a purta mască variază în funcție de compania aeriană
Cu toate acestea, regulile pentru purtarea măștilor vor continua să varieze în funcție de compania aeriană. De exemplu, zborurile spre o destinaţie unde măştile sunt încă impuse în transportul public ar trebui să continue să încurajeze purtarea măştilor, în conformitate cu recomandările.
Pasagerii vulnerabili ar trebui să poarte în continuare o mască de tip FFP2/N95/KN95, care oferă un nivel de protecție mai ridicat decât o mască chirurgicală standard.
“Pasagerii ar trebui să continue să respecte solicitările liniei aeriene şi, unde măsurile preventive sunt opţionale, să ia decizii responsabile şi să respecte alegerea celorlalţi pasageri. În special, un pasager care tuşeşte şi strănută ar trebui să ia puternic în considerare să poarte o mască, pentru liniştirea celor aşezaţi în apropiere”, a precizat Patrick Ky.
Masca rămâne obligatorie în zborurile înspre și dinspre Germania
Potrivit Ministerului de Interne din Berlin, pasagerii care călătoresc înspre și dinspre Germaia vor și nevoiți să poarte în continuare măști în timpul zborului, informează DPA.
În timpul procesului de îmbarcare și debarcare, pasagerii vor trebui să poarte măști de tip FF2. Măștile pot fi îndepărtate doar în momentul consumului de alimente sau de băuturi. Excepție fac copiii sub vârsta de șase ani.
În Germania, obligativitatea purtării măștilor în avioane și în timpul călătoriilor cu trenul rămâne în vigoare până pe 23 septembrie 2022. De asemenea, purtarea măștilor în transportul public este obligatorie.
Ministrul german al Transporturilor, Volker Wissing, şi industria de transport au solicitat renunţarea la obligativitatea purtării măştii în aeronave, trenuri şi autobuze.
Cu toate acestea, guvernul federal nu intenţionează să renunţe la această regulă pentru moment.
În 15 țări purtarea măștii este încă obligatorie
Cea mai mare companie aeriană low-cost din Europa, Ryanair, a publicat o listă cu 14 ţări din blocul comunitar unde legile naţionale impun încă purtarea măştilor faciale în scopul prevenirii transmiterii noului coronavirus.
Țări unde purtarea măștii este obligatorie în mijloacele de transport în comun:
Austria
Cipru
Estonia
Franța
Germania
Grecia
Italia
Letonia
Lituania
Luxemburg
Malta
Țările de Jos
Portugalia
Spania
Sursa: Agerpres
Etichete: vacanta, coronavirus, masca, zboruri, avion,
Dată publicare:
16-05-2022 11:08