Dezastru în București după prima ninsoare serioasă. Un autobuz STB a fost împins de trecători
Ninsoarea şi viscolul au măturat inclusiv Bucureştiul şi au lăsat în urmă un peisaj mai degrabă dezolant decât unul feeric.
Peste 100 de copaci au fost seceraţi de-a valma cu semafoare, bucăţi de acoperiş şi panouri publicitare. Pompierii care au muncit toată noaptea, au intervenit în peste 170 de situaţii de urgenţă.
Pe lumină, locuitorii au dat piept cu realitatea. Mulţi s-au călcat în picioare ca să prindă metrolul, iar prin intersecţii au făcut salturi riscante pentru că acolo unde s-au topit troienele, s-au format bălți uriaşe.
Alegeri 2024
11:53
Diana Şoşoacă a făcut o filmare în cabina de vot. Și-a adăugat numele cu pixul pe buletinele de vot și a pus ștampila
11:34
Traian Băsescu: Îi rog pe români să vină la vot şi să opteze pentru ce vor în continuare. În turul I este de fapt finala
11:23
Cristian Diaconescu: Este un moment crucial prin care vom trece ca ţară. Avem nevoie de oameni profesionişti să ne reprezinte
11:22
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A treia zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
Vântul a început să sufle cu furie miercuri seară, după ora 17, când codul portocaliu a intrat în vigoare. Mai târziu a început şi ninsoarea, prima din acest an, însă poezia nu a durat prea mult. Din cauza viscolului peste 100 de copaci au căzut pe trotuare, străzi ori maşini parcate.
Vântul, care a avut peste 70 km pe oră la rafală, a smuls acoperişuri, panouri publicitare, stâlpi şi semafoare.
De dimineaţă, stratul de zăpadă depăşea pe unele străzi 30 de centimetri. Au apărut, inevitabil, blocajele în trafic.
A fost un chin şi pentru pietoni.
Până la ora 9 dimineaţa, trotuarele nu au fost curăţate deloc. Singurii care şi-au deszăpezit au fost proprietarii magazinelor. În schimb, pietonii circulă cu dificultate, mai ales ca zăpada a îngheţat, iar pe jos a devenit alunecos.
Temperatura a crescut treptat, zăpada s-a topit repede, iar în intersecţii s-au format bălți imense. Oamenilor le-a fost greu să le ocolească ori să traverseze.
Prin zăpadă, prin apă sau prin fața maşinilor. Acestea sunt alegerile pe care pietonii din Bucureşti sunt obligaţi să le facă atunci când traversează strada.
Mulţi au ales metroul, dar s-au trezit într-o uriaşă aglomeraţie.
Tramavaiele 1 şi 41 au fost şi ele blocate joi dimineaţă. Iar într-o fotografie postată pe Facebook se vede cum mai mulţi oameni împing un autobuz STB rămas în zăpadă.
Asociaţiile pentru protecţia mediului avertizează că zăpada murdară de pe străzi reprezintă un pericol pentru sănătate.
Dan Trifu, președintele Eco-Civica: "Tot ce înseamnă încărcarea asta atmosferică, carbon, compuşi organici volativi spălaţi, sulf, azot, plumb, ce se regăsesc în cantităţi mari în această zăpadă, trebuie să fie dusă în locuri speciale indicate de Apă Nova, pentru a fi aruncate în canalizare. Trebuie să avem grijă ca această zăpadă să nu fie aruncată în Dâmboviţa sau în Colentina."
Deocamdată, Bucureştiul a scăpat de codurile de vreme rea, însă se lasă gerul. Spre sfârşitul săptămânii se vor înregistra minus 10 grade în zori.