Desfășurare de forțe în Constanța. Traficanții care au introdus în țară tone de cocaină au fost arestați
Cei doi indivizi reținuți și suspectați de trafic internațional de droguri de mare risc au fost arestați miercuri în dosarul cocainei de la Marea Neagră.
Polițiștii au descoperit marți o cantitate impresionantă de stupefiante în portul Constanța, câteva tone, spun anchetatorii. Substanțele interzise erau ascunse în butoaie cu fructe congelate.
Cei doi suspecți reținuți marți în dosarul de trafic de droguri au fost aduși miercuri dimineață la Tribunalul Constanța. Cu fețele acoperite, au refuzat să răspund întrebărilor. Tăcuți au rămas și la ieșire. După aproape trei ore, judecătorii au decis ca cei doi bărbați de 33, respectiv 36 de ani să fie arestați preventiv pentru următoarele 30 de zile.
Potrivit poliției, cei doi s-au ocupat cu preluarea transportului de cocaină din portul Constanța și transportul către Olanda. Drogurile erau injectate într-un amestec de fructe congelate, ananas și mure înghețate. Produsul era ambalat in butoaie metalice de 200 de kilograme fiecare. În documentele prezentate la Frontieră, firma a aratăt că a adus în România 16 tone de produse din fructe.
Specialiștii spun că în această cantitate ar putea fi ascunse între 800 de kilograme și 3 tone de cocaină.
Polițiștii au lăsat TIR-ul să plece din port pentru a putea descoperi cât mai mulți membri ai rețelei. Astfel, oamenii legii au aflat că aceștia aveau un depozit în Aiud, unde au plasat o parte din marfă - adică 4 butoaie cu 880 de kilograme de fructe congelate. În acestea puteau fi ascunse între 40 și 200 de kilograme de cocaină.
Prim adjunct IGP, chestor Eduard Miritescu: „În urma perchezițiilor domiciliare au mai fost găsite 4 recipiente și 88 de cutii a câte 10 kg cu același produs, fructe congelate. În urma analizelor chimice, a rezultat că produsul respectiv conținea cocaină. Din experiența altor state care s-au confruntat cu așa ceva, a reieșit că se poate să existe o concentrație între 5 și 20% de droguri disimulate în acest produs.”
Restul de marfă, mutat într-un camion frigorific, a fost oprit - cu sprijinul poliției de Fontieră - la punctul de trecere Nădlac 1 și drogurile au fost confiscate. Destinația cocainei ar fi fost Olanda.
Suspecții sunt cercetați pentru trafic internațional de droguri de mare risc. Ancheta continuă pentru că procurorii vor să stabilescă dacă partea din cocaină, rămasă în Aiud, era destinată pieței din țara noastră.