Deputatii din Comisia juridica au RESPINS cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu

×
Codul embed a fost copiat

Parlamentarii au facut din nou zid in favoarea unui coleg de-al lor. Alesii din comisia juridica a Camerei Deputatilor s-au opus arestarii preventive a deputatului Florin Popescu.

Procurorii il acuza ca in campania electorala, din 2012, in perioada in care era presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, Popescu ar fi cerut de la mai multi oameni de afaceri, 60 de mii de pui, pe care i-a oferit apoi alegatorilor, in incercarea de a le castiga voturile. Cererea de ridicare a imunitatii, deputatului Florin Popescu va fi votata saptamana viitoare si in plenul Camerei Deputatilor.

Comisia Juridica a dezbatut, luni, scrisoarea ministrului Justitiei privind cererea de incuviintare a arestarii preventive a deputatului Florin Popescu.Presedintele Comisiei Juridice a Camerei, Bogdan Ciuca, a declarat ca au fost 15 voturi "impotriva", 7 voturi "pentru" si o abtinere, el mentionand ca plenul este suveran in a decide asupra cererii justitiei. Ciuca a mentionat ca nu stie cine si cum a votat, pentru ca votul a fost secret. Potrivit acestuia, au existat 15 voturi "impotriva", 7 "pentru" si o abtinere.

De asemenea, Ciuca a subliniat ca discutiile au fost normale in Comisie, fara ton ridicat. Ciuca a mai spus ca plenul este suveran in aceasta chestiune, iar Comisia Juridica va trimite Biroului Permanent raportul.

Deputatul Florin Popescu a declarat ca nu a mancat nici macar o aripa de pui si ca acuzatiile se refera la trafic de influenta, si nu la luare de mita. "Va dau cuvantul meu de onoare ca nu am mancat nici macar o aripa de pui de acolo. (...) Ma acuza de trafic de influenta, nu ca am luat mita. Sunt doua chestiuni diferite. Nu ma acuza ca am luat mita. (...) Cei care au dat acest denunt sunt anchetati pentru evaziune fiscala ori, daca interveneam, probabil ca nu se ajungea aici", le-a spus Popescu jurnalistilor.

Citește și
Florin Popescu la DNA
Deputatul Florin Popescu, cercetat penal dupa ce ar fi cerut 70 de tone de PUI pentru campanie. "Oricum, nu erau droguri"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

El a tinut sa multumeasca membrilor Comisiei juridice pentru ca au avizat negativ cererea de arestare preventiva. "Nu puteti sa spuneti ca, in situatia in care sunt, sunt fericit. Adica, sincer sa fiu, e o neliniste, e o preocupare, pentru ca vorbim de libertatea mea si cred ca niciun cetatean din aceasta tara nu este linistit atunci cand se vorbeste despre arestarea preventiva. insa vreau sa multumesc membrilor din Comsia juridica pentru ca au dat acest aviz, consultativ, e adevarat", a mai spus Florin Popescu.

El a precizat ca saptamana viitoare se va prezenta in fata plenului Camerei pentru a sustine ca nu este un pericol public. "Saptamana viitoare voi merge in plen si voi prezenta argumentele prin care in continuare sustin ca nu sunt un pericol public. Respect institutiile statutului si nu voi ataca nicio institutie a statului in perioada urmatoare, ca este vorba de DNA sau de Parlament. si, ce-o vrea Cel de Sus, aia va fi. Nu sunt un pericol public", a mai spus Florin Popescu.

Biroul Permanent al Camerei Deputatilor a stabilit, luni, ca raportul Comisiei juridice privind incuviintarea arestarii preventive a deputatului Florin Popescu sa fie discutat in plen martea sau miercurea viitoare, iar votul sa fie pe 7 mai, a precizat secretarul Camerei Nicolae Mircovici.

Demersul Parchetului vine dupa ce DNA a cerut aviz pentru arestarea preventiva a lui Florin Popescu, in dosarul in care acesta este acuzat ca a cerut administratorului unei firme aproximativ 70 de tone de pui, in valoare de peste 400.000 lei, pentru a le da cetatenilor in campania electorala din iunie 2012.

Deputatul Florin Popescu a declarat recent, la iesirea de la DNA, ca procurorii il acuza de fapte de coruptie, respectiv ca ar fi cerut de la o firma din Dambovita, in campania electorala din 2012, saci cu produse agricole, el precizand ca, "oricum, acestea nu sunt droguri". "In primul rand, vreau sa multumesc celor de aici, de la DNA, pentru ca au fost foarte corecti, mi-au spus toate articolele din lege pe care le-as fi incalcat si mi-au pus la dispozitie dosarul in termenul legal. Mi-au adus la cunostinta invinuirile, faptul ca am avut o legatura acum doi ani de zile, in 2012, cu o firma de pe raza judetului Dambovita si ca as fi solicitat, in prima functie pe care am avut-o, anumite produse agricole, pe care sa le folosesc in campania electorala", a spus deputatul Florin Popescu.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Trafic ilegal de tigari la Vama Siret coordonat de un preot. 40 de persoane sunt urmarite penal de DNA
Trafic ilegal de tigari la Vama Siret coordonat de un preot. 40 de persoane sunt urmarite penal de DNA

DNA a inceput urmarirea penala intr-un dosar de coruptie la Vama Siret, in care sunt implicati 32 de vamesi si politisti de frontiera, un consilier de la Directia Operatiuni Vamale Iasi si sase traficanti de tigari.

Deputatul Florin Popescu, cercetat penal dupa ce ar fi cerut 70 de tone de PUI pentru campanie.
Deputatul Florin Popescu, cercetat penal dupa ce ar fi cerut 70 de tone de PUI pentru campanie. "Oricum, nu erau droguri"

Deputatul, Florin Popescu, fostul presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, se alatura altor alesi din Parlamentul Romaniei pentru care procurorii anticoruptiecer arestarea preventiva.

ANI: Stolojan - fals in declaratii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere
ANI: Stolojan - fals in declaratii, Iohannis - incompatibilitate, Vanghelie - nereguli la avere

ANI ii acuza pe Theodor Stolojan de fals in declaratii, pe Marian Vanghelie pentru diferente intre venituri si avere, pe Klaus Iohannis, Aristotel Cancescu si pe Nicusor Constantinescu de incompatibilitate, iar pe Florin Popescu de conflict de interese.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.